Znamo li konačno tko je najpovoljniji IPTV, kablovski ili Web TV provider?

Autor: Poslovni.hr , 14. siječanj 2013. u 09:46
Ilustracija / thinkstock

IPTV kalkulator predstavlja web aplikaciju za usporedbu IPTV , Web TV, Kablovske i Digitalne TV ponude na Hrvatskom i Regionalnom tržištu.

Loše ekonomsko stanje u državi, nezadovoljstvo visokim cijenama i kvalitetom TV ponude, a najviše manjak transparentnosti u komunikaciji istih, potaknuli su TvProfil, prvi domaći Internet TV raspored da razvije aplikaciju koja će građanima Republike Hrvatske na jednostavan i pregledan način predstaviti pravedan omjer ponude i cijene TV usluga na hrvatskom tržištu, priopćili su iz TvProfila.

Od danas svi korisnici portala (www.tvprofil.net) te svi građani Republike Hrvatske, moći će u tri jednostavna koraka saznati i odabrati najpovoljniju TV uslugu s obzirom na svoja očekivanja i mogućnosti. To će im omogućiti jednostavna web aplikacija popularno nazvana „IPTV kalkulator“ koja se može pronaći ovdje.

Uz IPTV kalkulator konačno ćemo saznati da li je najpovoljniji ponuđača TV usluga MAXtv, B.net TV, Vip TV, Iskon.TV, amisTV, H1 TV ili možda neki drugi konkurent na Hrvatskom tržištu.

IPTV kalkulator predstavlja web aplikaciju za usporedbu IPTV , Web TV, Kablovske i Digitalne TV ponude na hrvatskom i regionalnom tržištu. Osnovna svrha IPTV kalkulatora je uz potpun i točan prikaz cijena i uvjeta korištenja gore navedenih usluga, korisnicima ponuditi usporedni prikaz cjelokupne TV ponude. Uz prikaz cijene, uvjeta korištenja te prednosti koje korisnik pretplatom na uslugu ostvaruje (broj kanala i dodatne funkcionalnosti) cilj IPTV kalkulatora je korisniku predstaviti optimalne i najpovoljnije usluge s obzirom na njegove želje i financijske mogućnosti. U istom kontekstu, cilj IPTV kalkulatora je istaknuti ponuđača gore navedenih usluga koji konkurira određenim uvjetima te korisniku olakšati izbor istog.

„Prošlo je vrijeme kada su sitna slova u Uvjetima Korištenja pojedine TV usluge ili ne mogućnost kvalitetne usporedbe TV ponude i cijene na Hrvatskom tržištu bili osnovni razlog frustracija ljudi kojima je gledanje TV-a jedna od najvažnijih sporednih stvar u životu. Vrijeme je da burnim reakcijama koje doživimo na kraju svakog mjeseca zbog velikog računa ili na kraju isteka promotivnog razdoblja kada postanemo svjesni kolika je puna cijena TV usluge stanemo na kraj", izjavio je Vladimir Kovačević iz TvProfila istaknuvši kako su to samo neki od razloga razvoja ove napredne web aplikacije koja će povećati uštedu korisnika te smanjiti stalne promjene u pretplati na TV usluge uz izbor one koja korisniku najviše odgovara.

U dizajnerski primamljivom pregledu TV ponude, IPTV kalkulator omogućava korisniku da „filtrira“ ponudu s obzirom na tip paketa (ukoliko je osjetljiv na cijenu), s obzirom na kanale (ukoliko točno zna koje kanale najviše gleda), s obzirom na vrstu pristupa (ukoliko preferira način distribucije TV usluge) te s obzirom na operatera (ukoliko je privržen određenom IPTV „provideru“ u kojeg ima najviše povjerenja). Upravo zbog svega navedenog, sporedna svrha IPTV kalkulatora je potaknuti sve ponuđače TV usluga koji sada paralelno stoje jedan uz drugoga da u svoju cijenu ugrade „kvalitetu“, bilo da se onda odnosi na količinu sadržaja (broj kanala), kvalitetu funkcionalnosti ili dodatnih usluga uz koju ih kombiniraju (telefon i Internet).

„Ugodno sam iznenađen pozitivnim reakcijama vodećih IPTV „providera“ na ovu web aplikaciju! Nakon što smo informacije o TV ponudi uskladili s njima zajedno smo zaključili da je upravo IPTV kalkulator ono što nam je oduvijek trebalo. To je meni, a i svima nama odličan pokazatelj da iako su korisnici ponekad nezadovoljni njima, oni zaista žele biti transparentni te žele da je njihov korisnik zadovoljan s onime što plaća. To je dokaz da konstantno rade na unapređenju svoje ponude te da su svi zajedno svjesni da su sadržaj i cijena TV ponude najosjetljiviji i ključni čimbenici u donošenju odluke prilikom izbora TV usluge", izjavio je Kovačević dodavši da uz IPTV kalkulator svaki ponuđač TV usluge ima priliku istaknuti svoju ponudu u odnosu na konkurenciju te jasno pokazati koje su njegove prednosti u odnosu na cijenu i sadržaj.

Kao veliki iskorak u poticanju „velikih“ da nastave raditi na usavršavanju svoje TV ponude, IPTV kalkulator ubrzo će razviti istu ili sličnu usporedbu TV usluga i za područje Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije i Crne Gore te time pokriti sva važna tržišta Regije na kojem posluje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Meni je najbolji evotv ali vecinom nisam kod kuce pa pratim kanale na ovom blogu gle tv[/url]

Meni ispadne Digi TV [emo_naivan]

New Report

Close