Znamenitosti Like jeftinije do rujna, uključuju vožnju quadom, zip lineom…

Autor: Lucija Špiljak , 08. lipanj 2020. u 07:17
Kajaking Gackom bit će 35% povoljniji, a uvjet za popuste je predočenje ulaznice za NP Plitvička jezera/ SLAVKO MIDŽOR/PIXSELL

Više od pola teritorija Like nalazi se u ekološkoj zaštićenoj mreži EU Natura 2000.

Ličke atrakcije će do kraja rujna ove godine posjetiteljima biti još dostupnije, uz pogodnosti koje mogu iskoristiti predočenjem ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera.
Priopćili su to iz samog NP-a i pritom naveli da će kajaking rijekom Gackom biti jeftiniji 35 posto, najam električnog bicikla s uključenom dostavom okolo Plitvica 30 posto, Quad safari Gackom dolinom i Velebitom 25 posto, popust od 15 posto je na zip line Pazi medo i na zip line Adrenalinski park, a može se ostvariti i za jahanje na ranču Equus Igni kroz Plitvičke doline.
Kako je objasnio ravnatelj NP-a Tomislav Kovačević, riječ je o projektu Plitvički doživljaj u Lika destinaciji, unutar kojeg su objedinili brojne mogućnosti za aktivni turizam, a Kovačević je inicijativu prozvao ‘jednom od najboljih turističko-kulturno-pejzažno-povijesnih avantura u Hrvatskoj’.
Osim kajakingom, veslanjem, istraživanjem flore i faune te vožnjom u quadu kroz Gacku dolinu i Velebit, uključen je i obilazak muzeja aviona, svetišta boga Mitre, Majerovog vrila te drugih sadržaja.
Više od pola teritorija Like nalazi se u ekološkoj zaštićenoj mreži EU Natura 2000, a objedinjuje nacionalne parkove Plitvička jezera, Sjeverni Velebit i Paklenica, Park prirode Velebit, jedinstveni Pećinski park Grabovača, strogi rezervat prirode Hajdučki i Rožanski kukovi i Velebit kao rezervat biosfere, te niz prirodnih fenomena, stoga se brendira kao destinacija zaštićenih područja, na kojem raste više od 50 vrsta različitih (ljekovitih) biljaka. Ličke prehrambene namirnice nose oznaku Lika quality.

Komentirajte prvi

New Report

Close