Drastičan pad cijena u turizmu: Mnogi hrvatski hoteli ove sezone neće ni otvarati

Autor: Poslovni.hr , 01. lipanj 2020. u 09:01
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Last minute već je počeo pa se sada odmor u lipnju može dobiti uz popuste 10- 25 posto.

Hrvatska više nije jeftina turistička destinacija, a to, kako stvari stoje, neće promijeniti ni situacija s koronavirusom. Bit će ovog ljeta sniženih tzv. cijena pozivnica, ali uprave ponajvećih hotelskih kuća jasne su – radije neće otvoriti sve hotele nego sobe puniti ispod cijene. Kako piše Večernji list,  “ako ne možeš zaraditi, zašto bi povećavao gubitak”, kaže jedan jadranski turistički profesionalac.

Dubrovački Importanne resort među rijetkima je objavio da u lipnju snižava cijene 30 posto te da će sniženja biti i tijekom ljetne špice. Istina, riječ je o luksuznim hotelima, ali, neovisno dolaze li iz zemlje ili iz inozemstva, gostima umanjuju račun za iznos cestarine na relaciji Ploče – Dubrovnik pa već snižena cijena pada otprilike za još 260 kuna ako ostaju barem dvije noći. Ako, pak, boravak uključuje najmanje četiri noćenja, aranžman pojeftinjuje za petstotinjak kuna, odnosno za iznos cestarine u oba smjera.

Hoteli Pinija u Petrčanima, Pastura u Postirama, Kolovare u Zadru, apartmani Medena u Trogiru, Fontana u Jelsi… nude popuste od 25 do 40 posto. Onima kojima nije važno u koje će jadransko mjesto ili hotel na odmor isplatit će se riskirati i pričekati “rasprodaju”. Last minute već je počeo pa se sada odmor u lipnju može dobiti uz popuste 10- 25 posto.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close