Zmajlovićevo ministarstvo seli se s agencijama u Zagrebtower

Autor: Darko Bičak , 04. prosinac 2013. u 22:00
Zagrebtower ima 22 kata i ukupno 25.700 četvornih metara površine/Ž. Lukunić/PIXSELL

Na istoj adresi i Državni zavod za zaštitu prirode, Agencija za zaštitu okoliša te Fond za zaštitu okoliša.

Zbog visokih troškova koje trenutačno Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, zajedno s pratećim agencijama, ima zbog velika broja lokacija na kojima djeluje, uskoro se planira preseljenje na jedinstvenu novu lokaciju.

 

8različitih

lokacija imaju Ministarstvo zaštite okoliša i njegove agencije

Riječ je o poslovnom prostoru u Radničkoj ulici u Zagrebu, zgradi Zagrebtower. Uz Ministarstvo, na istu adresu će se preseliti i Državni zavod za zaštitu prirode, Agencija za zaštitu okoliša te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Trenutačno samo Ministarstvo djeluje na tri lokacije, Agencija za zaštitu okoliša na dvije, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na dvije, a Državni zavod za zaštitu prirode je u prostoru koji je u postupku denacionalizacije.

Iz Ministarstva ističu kako takva rascjepkanost uzrokuje neracionalne troškove i produljuje rad na predmetima jer u većini slučajeva rješavanje predmeta zahtijeva zajednički rad službenika Ministarstva, Fonda i Agencije ili Zavoda. Osobito su visoki i neoptimizirani troškovi najma, održavanja, informatičkog sustava i komunikacije."U pripremi elaborata za preseljenje uzela se u obzir i činjenica da su potrebu za prostorima u vlasništvu države, koji će se osloboditi iseljenjem Ministarstva i Fonda, iskazali Ministarstvo graditeljstva i agencije HAMAG i BICRO. Kompletna transakcija omogućit će financijske uštede", ističu u Ministarstvu. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Sreća da imamo tebe Pero 7 koji uredno plaćaš sve poreze i doprinose.

Tko nas je zadužio ?

200.000.000.000,00 !

Vladajuća klika je toliko potrošila nezarađene love !

I to nije kraj .

Oni i dalje troše lovu koje nema.

Ovo je odlicna vijest.Sad ce svi bit na jednom mjestu,a pozitivni ucinci ce se jako brzo vidjeti.

jasno da će biti ušteda nismo ni sumnjali od kukurikavaca a pretpostavljam da će i onaj wc papir što su naručili prebaciti u zagrebtower.

kako ih nije sram odlaziti u najam kod austrijanaca pored tisuća praznih nekretnina u vlasništvu države.

zamislite da američka vlada iznajmljuje kod rusa zgradu za neko ministarstvo.baš me zanima je li u austriji isto ministarstvo okoliša iznajmljuje prostore.
to ministarstvo ionako treba ukinuti jer mlate praznu slamu.
jesu objavili cijenu m2 najma? 20 e minimalno

New Report

Close