Živi zid se urušava?! Teške optužbe na račun Sinčića i Pernara

Autor: Poslovni.hr , 13. svibanj 2016. u 12:44
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Gabrić je rekao kako su sve prijavili policiji i da su pokrenute predistražne radnje.

Splitski članovi Živoga zida optužili su čelništvo stranke da su stranku shvatili kao privatnu svojinu. Tome u prilog svjedoči i činjenica da su Ivan Sinčić, Vladimira Palfi i Ivan Pernar organizirali skupštinu stranke na kojoj su samo oni bili prisutni. 

Iz splitskog studija u Studiju 4 HRT-a o tome su govorili Siniša Gabrić i Hrvoje Kekez.
Gabrić i Kekez potvrdili su da osim troje prozvanih nitko nije bio na toj skupštini te da su krivotvorili sadržaj skupštine, dokumentaciju predali u Ministarstvo uprave i ovjerili je kao ispravnu. 

"Time su počinili kazneno djelo krivotvorenja dokumenata i zloporabe službenog položaja i dužnosti. Pitali smo Sinčića i Pernara zašto se naši potpisi nalaze na tom krivotvorenom dokumentu, ali su odbili razgovarati s nama. Stoga smo podnijeli kaznenu prijavu nadležnim tijelima", rekao je Gabrić.

Kekez je rekao da im je cilj gašenje organizacija. 

"Skupština prihvaća financijski izvještaj, a po ovome ispada da smo ga prihvatili, a nismo ga ni vidjeli, ni prihvatili niti smo znali koja je pozadina cijelog ovog djela", ističe Kekez.

Gabrić je rekao kako su sve prijavili policiji i da su pokrenute predistražne radnje. Svi članovi skupštine potvrdili su da nisu bili na njoj niti su bili pozvani.

"Očekujemo da nadležne institucije odrade svoj posao. Od Ministarstva uprave očekujemo da poništi svu krivotvorenu dokumentaciju koja im je poslana na ovjeru na temelju te krivotvorene skupštine stranke i da prihvati novu dokumentaciju koju ćemo poslati nakon zakonito održane skupštine stranke", istaknuo je Gabrić.

Pozvao je da se Sinčić, Vladimira Palfi i Pernar suspendiraju sa svih stranačkih funkcija do okončanja istrage jer su ovim činom nanijeli velku političku i moralnu štetu stranci. 

"Došlo je do urušavanja ugleda stranke. Tko god postavi nezgodno pitanje, oni ga isključuju iz stranke i gase organizaciju. Od 22 postojeće registrirane organizacije Živog zida, 19 ih je ugašeno. Među njima je i splitska organizacija. U Ministarstvu uprave je izbrisana ali i dalje radimo jer smatramo da pravni akt koji je donesen nije legalan", rekao je Gabrić.

Na kraju je rekao da nitko nema pravo privatizirati ideju.

Komentari (7)
Pogledajte sve


Pa u ovo ni ovca ne bi povjerovala. Jel to najbolje sto mozete izmisliti ?

evo još jednog pacijenta koji ne vjeruje. je.bo.te, postoji li u ovoj državi zaista toliko debila koji vjeruju da netko ide u politiku da pomogne narodu. očito da postoji. koji ste vi imbecili. toga nema nigdje. pa da mali valja, ne bi se bavio politikom nego bi bio stručnjak u svojem poslu. ali ne – on je odlučio na uštrb sebe pomoći drugima i dati im svoj život. yeah – right!

” veliko poštenje u Matan efendije”

Pa u ovo ni ovca ne bi povjerovala. Jel to najbolje sto mozete izmisliti ?


Sinčić nije suncokret. Eventualno gljiva.

sinčić je demagog koji je ušao u sabor zahvaljujući lupetanju iste mante cijelo vrijeme, a to je neuki dio naroda popušio. puše ga i dalje i bravo za maloga što ih je sve navukao i okoristio se. sada on i njegova cura uživaju u saborskim privilegijama, a sirotinja i dalje kopa po smeću.

New Report

Close