Žigman treći put izabran za člana nadzornika osiguratelja

Autor: Poslovni dnevnik , 14. studeni 2022. u 22:00
Ante Žigman je u Izvršni odbor IAIS-a izabran kao predstavnik regije srednje i istočne Europe i Zakavkazja/G. Jelavić/PIXSELL

Žigman je u Izvršni odbor IAIS-a izabran kao predstavnik regije srednje i istočne Europe i Zakavkazja (CEET).

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Žigman po treći je put izabran za člana Izvršnog odbora Međunarodnog udruženja nadzornih tijela u osiguranju (IAIS), priopćeno je u ponedjeljak iz Hanfe.

Žigman je u Izvršni odbor IAIS-a izabran kao predstavnik regije srednje i istočne Europe i Zakavkazja (CEET). Prvi je put na tu poziciju izabran 2018. godine te reizabran 2020. godine.

Misija IAIS-a je promicanje djelotvornog i globalno dosljednog nadzora industrije osiguranja kako bi se razvila i održala fer, sigurna i stabilna tržišta osiguranja za dobrobit i zaštitu osiguranika i kao doprinos globalnoj financijskoj stabilnosti, a uloga Žigmana bit će predstavljanje CEET regije u Izvršnom odboru IAIS-a i koordinacija rada tih članica zbog daljnjeg razvoja tržišta osiguranja u regiji u okviru politika koje promiče IAIS, navodi se u priopćenju.

Ante Žigman je najavio je kako će se i dalje zalagati za princip razmjernosti, posebice kod nadzorne prakse i standarda koji se zahtijevaju od sudionika tržišta osiguranja te za daljnja poboljšanja standarda koji se odnose na zaštitu potrošača, imajući u vidu financijsku uključenost i pismenost kao prioritete u tom području.

Komentirajte prvi

New Report

Close