ZGparking u nove automate uložio 5 mil. kn, izradili ih Francuzi

Autor: Sergej Novosel Vučković , 22. kolovoz 2018. u 22:00
Prvi novi automati 'posađeni' u najskupljoj 1. zoni. Postavila ih je tvrtka Eccos/Sanjin Strukić/PIXSELL

Poskupjelo parkiranje odsad i na karticu.

Parkiranje u Zagrebu početkom mjeseca je frapantno poskupjelo, pogotovo u prvoj zoni, što se vozačima baš i nije svidjelo, ali odsad će(mo) barem imati dodatan izbor plaćanja.

Javna tvrtka Zagrebparking postavlja nove uređaje s mogućnošću plaćanja kreditnim karticama. Prvi aparati s ekstra funkcionalnošću (primaju i kovanice), od ukupno 100, 'niknuli' su baš u najskupljoj, crvenoj zoni, iz tvrtke navode da mijenjaju zastarjele. 

"Potrebno je izvršiti zamjenu dijela automata i omogućiti njihovu integraciju u postojeći sustav kontrole i naplate parkiranja", odgovara Maja Toš iz Službe razvoja i informatizacije. Novi automati su proizvod francuske tvrtke Parkeon, a na gradske ulice "posadio" ih je zagrebački Eccos, specijaliziran i za parkirališne sustave i napredna tehno rješenja. Zagrebparking, podružnica Zagrebačkog holdinga, investirala je pet milijuna kuna u automate na kojima će se tako moći kupiti obične satne/višesatne i komercijalne karte, produljiti one povlaštene… 

 

100 aparata

s opcijom za kartice bit će po Zagrebu postavljeno do kraja mjeseca

"Uz novitete koje pružaju novi automati, očekivanja su da će biti dobro prihvaćeni među korisnicima", kažu u Zagrebparkingu, poručujući da je Zagreb u vrhu gradova u regiji s takvim novim sustavom plaćanja karticama.

"Sustav zasigurno predstavlja izuzetno prihvatljiv način kupovine parkirališnih karata, koje su dostupne i preko aplikacije ZgPark", podsjeća Maja Toš. Novi način plaćanja utjecat će, nesumnjivo, i na prihode podružnice koja je lani, doznajemo, ubrala 155 milijuna kuna prihoda, ostvarivši dobit od 35 milijuna. Obje stavke rasle su naspram 2016. Prodano je više od 2,5 milijuna karata putem automata na ulicama, te oko 11,8 milijuna posredstvom mobitela. 

Komentirajte prvi

New Report

Close