Zet zarazio tasta Covidom koji je potom umro, prijeti mu zatvor

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. kolovoz 2022. u 08:34
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Tast je od posljedica zaraze virusom Sars-Cov-2 umro nakon hospitalizacije u respiracijskom centru KBC-a Osijek

Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici objavilo je u utorak da provodi istragu protiv 42-ogodišnjaka za kojeg sumnjaju da je zarazio svog tasta koronavirusom jer se nije pridržavao mjera samoizolacije.

Tast je od posljedica zaraze virusom Sars-Cov-2 umro nakon hospitalizacije u respiracijskom centru KBC-a Osijek, a zetu sada prijeti zatvorska kazna jer ga DORH tereti zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi.

“Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 42-godišnjak od 13. studenoga do 19. studenoga 2021. u Virovitici, počinio navedeno kazneno djelo znajući da mu je dijagnosticirana akutna respiratorna bolest covid-19, uzrokovana virusom Sars-Cov-2 i da mu je Zavod za javno zdravstvo odredio posebnu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti iz članka 21. stavka 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti u vidu izolacije na adresi prebivališta”, stoji u priopćenju Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru objavljenom u utorak.

Osnovano se sumnja da se okrivljeni 42-godišnjak, navodi DORH, pristajući ugroziti zdravlje drugih ukućana i svjestan lošeg zdravstvenog stanja njegovog tasta, nije izolirao u jednu prostoriju obiteljske kuće već se kretao po drugim prostorijama i bio u neposrednom kontaktu s tastom kojeg je zarazio virusom Sars-Cov-2. Tast se uslijed te zaraze razbolio od respiratorne bolesti covid-19 zbog čega je morao biti hospitaliziran u respiracijskom centru KBC-a Osijek u kojem je umro 26. studenoga 2021.

Komentirajte prvi

New Report

Close