ZET uveo veliku promjenu u kupnji karata

Autor: Poslovni.hr , 29. svibanj 2023. u 11:09
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Evo što će sve od danas moći putnici u glavnom gradu.

Jeste li posljednjih dana u vozilima javnog gradskog prijevoza u metropoli primijetili naljepnice? QR kod na vratima autobusa i tramvaja nije završio slučajno, dio je to koji je putnicima i prije službenog predstavljanja otkrio da stiže ZET aplikacija! I konačno, danas je predstavljen Moj ZET, prva službena aplikacija gradskog prijevoznika u Zagrebu.

Isprobali su je novinari Večernjeg lista,  i evo što će sve od danas s njom moći putnici u glavnom gradu, kako će ju koristiti i čemu služe naljepnice po vozilima?

Za početak aplikaciju je potrebno besplatno preuzeti sa Google Trgovine (Android) ili App Storea (iOS). Za jednostavnije korištenje aplikacije, potrebno je aplikaciji omogućiti korištenje lokacije. Aplikacija na temelju lokacije nudi karte koje se mogu kupiti na području na kojem se putnik nalazi.

Kako bi primali upozorenja o skorašnjem isteku aktivne karte potrebno je aplikaciji omogućiti slanje obavijesti. Također, aplikacija je dostupna na hrvatskom i engleskom. Osim kupovine karata, u aplikaciji se mogu provjeriti i prometne obavijesti o preusmjeravanju prometa, radovima i drugim izmjenama.

Nakon regitracije i prijave, za kupovinu pojedinačne karte u vozilu potrebno je prethodno nadoplatiti sredstva eNovčanika, a moguća je nadoplata od najmanje 1 € dok najviši iznos koji možete imati na računu je 50€.

Aplikacija će na zaslonu prikazati sve dostupne karte za područje u kojem se nalazite. Odabirom željene karte pokreće se postupak očitavanja QR koda. U slučaju kontrole karata u izborniku Karte, u gornjem lijevom kutu, odaberite ikonu kontrolora. Na zaslonu se prikazuje QR kod koji će kontrolor očitati svojim uređajem.

Komentirajte prvi

New Report

Close