ZET uveo novu organizaciju prometa, evo kako će voziti tramvaji i autobusi

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2020. u 10:36
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Posebna regulacija javnog prijevoza na snazi će biti u subotu i nedjelju (31. listopada i 1. studenoga), kada će biti uspostavljene i izvanredne autobusne linije na kojima će prijevoz biti besplatan.

Iz ZET-A su izvijestili o novoj organizaciji prometa. Kažu kako su u specifičnoj epidemiološkoj situaciji, u potpunosti spremni za organizaciju prijevoza kroz dane uoči, kao i na sam blagdan Svih svetih te na Dušni dan. “Od petka, 23. listopada, prati se prometna situacija na linijama čije trase uobičajeno prolaze uz veća gradska groblja, a prema potrebi uključuje se u promet i dodatni prijevozni kapaciteti”, poručuju.

Posebna regulacija javnog prijevoza na snazi će biti u subotu i nedjelju (31. listopada i 1. studenoga), kada će biti uspostavljene i izvanredne autobusne linije na kojima će prijevoz biti besplatan.

TRAMVAJSKI PROMET

Na blagdan Svih svetih, u nedjelju, 1. studenoga,  u tramvajskom prometu će se primjenjivati nedjeljni vozni red, ali će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kako bi se olakšao prelazak putnika iz tramvaja na autobusne linije terminala Kaptol, ovisno o broju putnika, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište u Ilici, neposredno uz Trg bana Josipa Jelačića. U subotu, 31. listopada tramvajski promet odvijat će se prema subotnjem rasporedu, ali će u prometu biti i linija 8.

AUTOBUSNI PROMET

Prema gradskim grobljima, ovisno o priljevu građana, ZET već od petka, 23. listopada uključuje dodatne autobuse na redovne linije.

Kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost, u subotu, 31. listopada i nedjelju, 1. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija: Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij, Kvaternikov trg – Srebrnjak, dok će u nedjelju, 1. studenoga u prometu biti i izvanredne linije Dubrava – Miroševec, Dubec – Markovo Polje i Podsused centar – Poljanica – Gornja Bistra.

PRIJEVOZ DO MIROGOJA I KREMATORIJA

Izvanredne autobusne linije Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij bit će uspostavljene u subotu i nedjelju (31. listopada i 1. studenoga), od 8 do 21 sat. Na linijama Kaptol – Mirogoj i Kaptol – Mirogoj – Krematorij, autobusi će polaziti nakon popunjenja, bez usputnog zaustavljanja na stajalištima redovnih linija, dok će se linija za Krematorij zaustavljati na stajalištu u neposrednoj blizini arkada, u zoni kružnog toka na Mirogoju.

Prema Kaptolu autobusi će se usputno zaustavljati i na Mirogoju, odnosno na privremeno uspostavljenom stajalištu na Remetskoj cesti, u zoni raskrižja s Mirogojskom cestom.

Trasa linije Kaptol – Mirogoj: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj. U povratku: Mirogoj – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Trasa linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij: Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Grškovićeva – Bijenička – Aleja Hermanna Bollea – Mirogoj – Mirogojska – Remetska cesta – Krematorij. U povratku: Krematorij – Remetska cesta – Mirogojska – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – Nova Ves – Kaptol.

Ulazak putnika u autobuse za Mirogoj i Krematorij bit će na Kaptolu, na ulaznim stajalištima redovnih autobusnih linija. U suprotnom smjeru, ulazak putnika u autobuse za Kaptol bit će na Mirogoju ispred mrtvačnice, a kod Krematorija, kod ulaznog stajališta redovne autobusne linije Kaptol – Mirogoj – Krematorij.

Izlazak putnika na Kaptolu bit će na izlaznom stajalištu redovnih linija, na Mirogoju ispred glavnog ulaza na groblje, a ispred Krematorija na izlaznom stajalištu redovne linije.

Građanima koji će pohoditi groblje Mirogoj, za jednostavnije snalaženje, na raspolaganju je i besplatna aplikacija podružnice Gradska groblja, koja služi i kao vodič uz kojeg se mogu saznati dodatne informacije o povijesti groblja i znamenitim osobama koje su ovdje sahranjene.

Izvanredna autobusna linija 297 (Kvaternikov trg – Srebrnjak) prometovat će u subotu i nedjelju, (31. listopada i 1. studenoga), od 8 do 21 sat.

Trasa linije: Terminal Kvaternikov trg – Heinzelova – Kvaternikov trg – Domjanićeva – Srebrnjak – Bijenička cesta (okretište autobusa) te istom trasom u povratku.

Autobusi izvanredne linije 297 zaustavljat će se samo na stajalištu Srebrnjak/Petrova ulica.

Ulazak putnika u autobuse za Srebrnjak bit će na peronu linije 201, a izlazak na zapadnom dijelu Heinzelove ulice.

Ulazak putnika u autobuse za Kvaternikov trg bit će u zoni raskrižja Bijeničke ceste s Ulicom Srebrnjak, na putničkom peronu autobusnog okretišta.

Izlazak putnika na Srebrnjaku bit će na Bijeničkoj cesti, istočno od raskrižja s Ulicom Srebrnjak.

Autobusna linija 207 (Kvaternikov trg – Rim – Kvaternikov trg) će u subotu i nedjelju voziti djelomično izmijenjenom trasom: Kvaternikov trg – redovnom trasom do raskrižja Domjanićeve i Petrove ulice – Petrova – Laščinska – Bijenička i dalje uobičajenom trasom do Ulice Rim. U povratku autobus vozi istom trasom.

Izmjene na autobusnim linijama čije trase prolaze područjima posebne prometne regulacije

U subotu i nedjelju (31. listopada i 1. studenoga), od 8 do 21 sat, zbog posebne regulacije prometa neće prometovati linije 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij) i 201 (Kaptol – Kvaternikov trg)

Autobusne linije 203 (Svetice – Vinec – Kaptol) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice) u subotu i nedjelju (31. listopada i 1. studenoga), od 8 do 21 sati, prometovat će redovnom trasom do Krematorija, a u slučaju nemogućnosti prolaska linije će sa Svetica prometovati skraćeno do Remeta, odnosno Vineca.

Tijekom posebne regulacije prometa, u subotu i nedjelju (31. listopada i 1. studenoga) od 8 do 21 sat, mijenja se trasa redovne autobusne linije 105 (Kaptol – Britanski trg). Prema Britanskom trgu autobusi će voziti na relaciji Kaptol – Zvonarnička – Degenova – Ulica Medveščak – Gupčeva zvijezda – Vrančićeva – i dalje uobičajenom trasom. Uspostavit će se i privremeno stajalište u Vrančićevoj ulici, u zoni raskrižja s Medvedgradskom ulicom. U smjeru Kaptola autobusi će voziti uobičajenom trasom.

Komentirajte prvi

New Report

Close