ZET najavio besplatne tramvajske linije, evo gdje i kada

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. siječanj 2024. u 10:13
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Polasci će se ostvarivati svakih 10 – 15 minuta, ističu iz  zagrebačke gradske uprave.

Zagrebački električni tramvaj (ZET) i ove godine pripremio je besplatne izvanredne linije za prijevoz putnika tijekom kulturno – turističke manifestacije “Noć muzeja”, koja će se održati u petak, 26. siječnja, izvijestili su u srijedu iz Grada Zagreba.

Turistički tramvaj će od 18 sati do 1 sat iza ponoći voziti na muzejskoj liniji kružnom trasom: Trg Republike Hrvatske – Frankopanska – Trg bana Josipa Jelačića – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Trg Republike Hrvatske

Izvanredna autobusna linija uvodi se na relaciji Muzej Mimara – Gornji Grad. Linija će biti u prometu od 18 sati do 1 sat iza ponoći, a mini autobusi će voziti od Muzeja Mimare na Gornji grad trasom: Frankopanska – Mesnička – Brezovačkog – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Trg Svetog Marka – Mesnička – Frankopanska – Muzej Mimara.

Polasci će se ostvarivati svakih 10 – 15 minuta, ističu iz  zagrebačke gradske uprave.

Od 18 sati do 1 sat iza ponoći u prometu će biti i izvanredna autobusna linija od Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti. Polasci s Trga Mažuranića ostvarivat će se od 18 sati svaki puni sat, dok će se polasci od Muzeja suvremene umjetnosti ostvarivati također svaki puni sat, počevši od 18.30, sve do 0.30 sati iza ponoći.

Uspinjača će voziti do 2 sata ujutro.

Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama i na uspinjači bit će od 18 sati besplatan, dok će se usluga naplaćivati na svim redovitim tramvajskim i autobusnim linijama, priopćila je Služba za odnose s javnošću Grada Zagreba.

Komentirajte prvi

New Report

Close