Žena prevarantici predala nekoliko desetaka tisuća eura, nasjela je na drsku prijevaru

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. studeni 2023. u 12:27
Foto: Pixabay

Zagrebačka policija je u nekoliko navrata upozoravala građane.

Zagrebačka policija zabilježila je u ponedjeljak dvije nove prijevare na štetu građana starije životne dobi, a u težem slučaju prevarantica koja se predstavila kao službena osoba koja provjerava krivotvorene novčanice oštetila je 81-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća eura.

Policija je precizirala da se nepoznata prevarantica, prošlog petka u Dubravi u Banovićkoj ulici, lažno predstavila kao službena osoba 81-godišnjakinji te joj navela da je novac koji posjeduje krivotvoren.

Potom je 81-godišnjakinja, uvjerena u istinitost priče, predala prevarantici nekoliko desetaka tisuća eura, a što je policiji prijavila ovog ponedjeljka.

U ponedjeljak u Trnskom je zabilježen sličan slučaj u kojem se prevarena 80-godišnjakinja, ali tek za nekoliko desetaka eura koje je varalici predala ispred kućnog praga.

Zagrebačka policija je u nekoliko navrata upozoravala građane, osobito one starije životne dobi, na učestale slične prijevare, a Uskok je prošlog tjedna pred zagrebačkim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv 22 okrivljenika koje tereti da su kao lažni policajci prevarili 89 starijih osoba za nešto više od milijun eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close