‘Želim vam kruha i rada’ poručio je Šeks građanima Slatine

Autor: Agencija VLM , 31. kolovoz 2013. u 10:51
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Vladimir Šeks je Slatini za 716. rođendan poželio sreću, a prisjetio se i bivšeg vodstva grada za koje ima riječi hvale.

Uz brojne goste i nešto manje sugrađana koji su se okupili u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Slatini, sinoć je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Slatine kojom je službeno započela proslava dana grada, koji Slatinčani slave 1.rujna. Prema riječima gradonačenika Slatine, grad Slatina je na raspolaganju svim investitorima, a izmještanjem tranzitnog prometa s državne ceste D2 je znatno povećana sigurnost na ulicama grada, podsjetio je gradonačelnik Slatine, Ivan Roštaš. U svom govoru gradonačelnik se prisutnima pohvalio brojnim projektima, a među njima su brze ceste, mini-obilaznice, obnovljena autobusna stajališta, uređena divlja odlagališta, javna rasvjeta,vodocrpilišta, nove škole, povećanje kapaciteta vodocrpilišta, akumulacija jezera „Slanac“ te brojni drugi.

'Vratit ćemo osmieh na lice'

Župan Tolušić je rekao da su na pomolu veliki projekti kako u gradu Slatini tako i u županiji. Potvrdio je da će virovitičko-podravska županija biti najbolja u korištenju sredstava iz EU fondova, te rekao da je Slatina na području županije, prvak u projektima sa ukupno spremnih 11 projekata. Tolušić je podsjetio da nam sada milijuni eura stoje na raspolaganju i da ih treba pametno koristiti. Tolušić je najavio da će uz pomoć gradonačelnika Roštaša vratiti slatinčanima osmjeh na lice te da će vrlo brzo otvoriti nova radna mjesta a i vratiti osmjehe na lice slatinčana.
'Kruha i rada'

Počasni građanin grada Slatine, Vladimir Šeks je Slatini za 716. rođendan poželio sreću, a prisjetio se i bivšeg vodstva grada za koje ima riječi hvale, a novom vodstvu poručio da ih čeka težak posao. Šeks je rekao da su “ Teški problemi koji život znače su zahvatili i ovaj grad, i sada trebaju svi zajedno uprijeti u službi grada Slatine, da svi svojom pameću i znanjem iskoristimo sredstva koje EU nudi“. U svom govoru je poručio i da se upravo tim EU sredstvima trabaju realizirati projekti koji će poboljšati život u gradu Slatini i njezinim građanima. Šeks je najavio da će u budućnosti oolitika vrijediti onoliko koliko će uspjeti ostvariti ljudima posla i dostojanstvenog života. Mladi se trebaju zapošljavati, a stari trebaju imati uvijete za mirnu starost , rekao je Šeks, a prisjetio se i onih koji su dali život za RH te rekao da o njima trebamo govoriti s velikim poštovanjem.

Vratiti Slatini sjaj 

Saborski zastupnik Josip Đakić se prisutnima obratio uz brojne čestitke, te zaželio da se proslava vodi u cilju novih radnim mjesta, da Slatina napreduje živi i radi te da svi zajednički stvaramo i radimo u interesu grada. Đakić je istaknuo“ Moramo vratiti sjaj Slatini koji je davno imao i vratiti radna mjesta koja su izgubljena. Sada kada promišljamo što je nabolje učiniti i kako stvoriti novo radno mjesto u Slatini, svjesni smo ujedno i svih tegoba koje su zahvatile Slatinu, a pomoću skustva koja se stječu brojnim međugradskih suradnjama ćemo to i uspjeti. Đakić je nastavio da “ Nije važno na kojim funkcijama jesmo, svi pomažemo gradu da nepreduje i raste. Đakić je rekao da nam je svima potrebna „Božja pomoć i svi pastiri . Saborski zastupnik Đakić je podsjetio i da bi politički vjerovnici trebali raditi na tome da se birokratski put oslobodi i da se olakša birokratski postupak, svima onima koji koriste sredstva EU.

Zlatna plaketa Slavku Krznariću

Po završetku sjednice, najuspješnijim i najistaknutijim građanima grada Slatine, prema Statutu grada Slatine te Odluke o javnim prizanjima, povodom 716.godišnjice su uručena priznanja i zahvalnice su dobili: Dobrovoljno vatrogasno društvo Kozice, Fotovideo klub Slatina, Medijska družina Bapatuljak Slatina,Klub urbane kulture Slatina, Gradska glazba Slatina, Ilona Bolić koja je nagrađena za predani rad za odgoj i obrazovanje u osnovnoškolskom obrazovanju,Andrija Lacković , Goran Loparac za aktivnu suradnju s nogometnim klubovima, Ivan Mandl,Dražen Akmačić,Ivan Medved i Dražen Venus. Zlatna plaketa grada Slatine je posthumno uručena Miroslavu Krznariću, sinu nedavno preminulog slatinskog poduzetnika Slavka Krznarića, dok su srebrna plaketa grada Slatine dobili Agencija Paun, Ernest Balta, Marica Šomođi i Zorica Varga.

Svečana sjedica je završena u svečanom tonu, a za nekoliko glazbenih predaha i plesnih koraka, bili su zaduženi Glazbena škola Slatina, KUD Dika i gradsko pjevačko društvo Zrinski. Obećanja i govori su ipak prelijepo zvučali da bi usrećili slatinčane na njihov 716. rođendan, a činjenica da je u gradu gotovo najveća stopa nezaposlenosti, gdje gotovo svaki treći građanin grada nije zaposlen, je ostala po strani. Neka nova nada u bolje sutra, u neke nove investitore koji će „podići“ zaraslu slatinsku Trnovaču, industrijsku zonu u kojoj se za sada tek uživa u svježem zraku i koja služi rekreaciji, umjesto mjestu izgradnje velikih tvornica i zaposlenih radnika kako su gradski oci obećavali, je ipak jedino što preostaje građanima ovog malog, tužnog grada u kojemu je jedino što u zadnje vrijeme raste, je broj kuća i stanova koji su na prodaju.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Uskoro mu kum izlazi iz zatvora .

Bože sveti kad vidim ove ništavne kreature,kojima je odavno prošao rok trajanja…dođe mi slabo.Ne navijam ni za jednu stranku,da me se krivo ne razumije….ali ova dvojica su dno,dna…koje treba smjestiti u staračko-popravni dom u Lepoj-glavi ili kod njihovog bivšeg šefa DrIveta.[emo_zloban]

“Locirati,identificirati,uhititi,transferirati”..to je sve što ostaje od njegove političke ostavštine i čega će se ljudi prisjetiti na spomen njegovog imena

New Report

Close