Zbogom kavi za 10 kuna: Od sutra poskupljuje najam terasa i to za 100 posto

Autor: Poslovni.hr , 31. ožujak 2022. u 09:30
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hoće li biti 12, 15 ili 20 ugostitelji još nisu odlučili, brine ih hoće li si građani to moći priuštiti. 

Jedna od zadnjih odluka koje je donijela splitska vlast je poskupljenje najam štekata. To na snagu stupa ovog petka, pa su u drami i ugostitelji i Splićani.

Kava više neće koštati 10 kuna. Hoće li biti 12, 15 ili 20 ugostitelji još nisu odlučili, brine ih hoće li si građani to moći priuštiti.

Bilo sunce ili kiša, radni dan ili vikend za neke je kava neizostavni ritual. Omiljena lokacija domaćima i strancima uvijek je splitska Riva.

“Bolje to nego da idemo na terapije, psihoterapije. Mi za to baš nemamo. Tako da je nama Dalmatincima ovo sve. Smanjit ćemo psihoterepiju na jedan put dnevno i nekako ćemo se izvući, a onda ćemo valjda brzo i na more”, kaže Zora Gala.

“Svega se mogu ostaviti mogu se ostaviti i kave, ako budem prisiljen. Ja sam to u stanju. Međutim, život je prolazan i zašto ne guštat u nekim navikama koje su bezopasne”, tvrdi Matija Mrđen.

Gušt od espressa na Rivi već sad košta između 9 i 12 kuna, piše RTL.

“Ljudi gledaju račun, nisu pitali, ali čim dođe kava na stol odmah se gleda račun i gleda se koja je cijena”, rekao je konobar Augustin Silić.

Uz ostale troškove od travnja raste i najam štekata za ugostitelje u centru Splita. I to za gotovo 100 posto.

“Cijene će skakati jako skoro jer su skoro svi energenti, namirnice i plaće a sad će nam skočiti I štekati, već nam je sa svih strane sve skočilo i vrlo brzo ćemo i mi morati dignuti cjene. Kolika će ta cijena biti, nažalost još uvijek ne znamo, važemo, gledamo ostale stvari s kojima bi mogli pokriti kavu”, objašnjava Danijell Nikolla, vlasnik restorana.

“Mislim da se nakon dvije godine korone, I situacije koja se sad desila s Ukrajinom i velike neizvjesnosti, moglo sačekati da završi ova sezona, pa da da zajedno svi sjednemo i vidimo di smo”, ističe Igor Kruščić, vlasnik ugostiteljskih objekata.

No, splitski gradonačelnik odluku je donio I to bez gradskog vijeća. I dok ugostitelji iščekuju ocjenu zakonitosti odluke o poskupljenju, razmišljaju i o novim cijenama.

Komentirajte prvi

New Report

Close