Zbog upozorenja Vargi uhićen Brkićev kum, vozač ministra Tolušića

Autor: Poslovni.hr/H , 26. rujan 2018. u 11:14
FOTO: GettyImages/Ilustracija

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) ni Uskok u petak nisu komentirali vijest o uhićenju muškarca koji je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka za Zdravka Mamića, ali i bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika te stranke Milijana Brkića, a neslužbeno se doznaje da je uhićen vozač ministra Tomislava Tolušića, Blaž Curić.

Curić je krsni kum sina Milijana Brkića i bio mu je vozač dok je Brkić bio glavni tajnik HDZ-a. Curić je umirovljeni branitelj u HDZ-u kao i u Ministarstvu poljoprivrede radio je na ugovor o dijelu.

"Jutros sam čuo da je uhićen jedan od vozača Ministarstva, koji je vozio i mene. Svaka čast MUP-u i DORH-u, očekujem da će svi svi koji su imali prste u ovoj aferi biti procesuirani i kažnjeni", komentirao je slučaj ministar Tolušić rekavši da nije znao da je vozač bio u vezi s Vargom.

Informaciju nisu željeli komentirati u MUP-u ističući da je slučaj u nadležnosti Uskoka gdje također nije bilo moguće dobiti nikakvu informaciju.

Jutarnji list objavio je da je policija u srijedu rano ujutro u Zagrebu privela osobu koju sumnjiči da je Vargi dojavio za uhićenje te da je privedeni muškarac vozač je jednog od ministara u Vladi RH.

Prema neslužbenim podacima, osumnjičeni se u policiji nalazi na kriminalističkom istraživanju.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je izjavio kako od nadležnih tijela očekuje da do kraja istraže "apsolutno sve" u najnovijoj aferi "fabriciranih sms poruka".

Na pitanje novinara vidi li poveznicu Milijana Brkića s najnovijom aferom "fabriciranih poruka", Plenković je u odgovoru podsjetio da su prije pola godine objavljeni i "navodni sms-ovi" između njega i tadašnje potpredsjednice Vlade Martine Dalić te "bili predstavljeni kao neki jako važan dokaz".

Brkić je, pak, kazao da bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu iz afere 'fabriciranih sms-ova' poznaje dugi niz godina, još dok je radio u MUP-u, ali da nikakve njegove usluge nije koristio te da se prošli tjedan nije čuo s njim.

Dodao je i da su manipulatori iskoristili istragu Uskoka i činjenicu da poznaje bivšega MUP-ova informatičara kako bi protiv njega iskonstruirali laž da je Vargine usluge koristio za unutarstranačke obračune u HDZ-u.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close