Zbog primanja mita optužen policajac iz antikorupcijskog odjela

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. veljača 2024. u 20:00
FOTO: Pixabay/Ilustracija

U splitskim pravosudno-policijskim krugovima poznat je kao ”doktor za mito i korupciju”

Uskok je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv nekadašnjeg inspektora Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije splitske policije Vjeke Luetića zbog primanja mita.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete, priopćilo da je Luetića optužilo za primanje mita, a Ivana Šipića, člana uprave kaštelanske tvrtke Ana Kamen projekt te direktoricu te tvrtke Yan Xu, inače talijansku državljanku, za davanje mita.

Uskok je precizirao kako Luetića tereti da je, od svibnja 2021. do kraja srpnja 2022., kao policijski službenik PU splitsko-dalmatinske koji je provodio kriminalističko istraživanje zbog nezakonitosti u poslovanju Ana Kamen projekta i Yan Xu, putem Šipića zatražio od Xu da mu pokloni rezane kamene ploče kako ta tvrtka i Xu više ne bi imali problema s policijom koja ih istražuje.

”Time joj je dao na znanje da će za trgovačko društvo za nju kao odgovornu osobu tog društva ishod kriminalističkog istraživanja biti povoljan”, istaknuo je Uskok u priopćenju.

Uskok ističe da je Xu pristala na Šipićev zahtjev te je od druge tvrtke naručila kamen i njegovo rezanje u ploče, nakon čega je Šipić organizirao isporuku tri palete kamenih ploča u vrijednosti od najmanje 2086 eura koje su isporučene Luetiću.

Ujedno se Luetić, zajedno s nepoznatim osobama, u jednom splitskom restoranu pogostio jelima i pićima u vrijednosti od 1877 eura, nakon čega je naložio djelatnicima tog restorana da račune izdaju na teret Ana Kamen projekta, a što je Xu odbila platiti.

Prema pisanju medija, Luetić je u splitskim pravosudno-policijskim krugovima poznat kao ”doktor za mito i korupciju” te da je istraživao Xu i njezinu tvrtku zbog sumnje na pranje novca i lažno iskazivanje prihoda koje je ostvarivala korištenjem eksploatacijskog polja u Planom kod Trogira.

Komentirajte prvi

New Report

Close