Zbog pretrpanih kanti za smeće idu kompenzacije građanima

Autor: Josipa Ban , 29. lipanj 2022. u 07:00
U Gradskoj upravi potvrđuju da su zaprimili čak 5000 zahtjeva građana za odvoz otpada/M. Lukunić/PIXSELL

Koliko bi iznosile kompenzacijske mjere i po kojim bi se kriterijima dijelile građanima ostalo je nepoznato.

Komunalno poduzeće glavnog grada Hrvatske već se mjesecima muči s odvozom otpada. Luka Korlaet, zamjenik zagrebačkog gradonačelnika na redovnoj presici u Gradskoj upravi potvrđuje da su zaprimili čak 5000 zahtjeva građana za odvoz otpada.

Probleme zbog pretrpanih i smrdljivih spremnika grad će, najavljuje Korlaet, kompenzirati građanima, a i djelatnicima Čistoće.

“Razmišljamo o kompenzacijskim mjerama za građane kako bismo im se na neki način odužili, a Uprava Čistoće razmišlja o stimulansima za vozače, odnosno djelatnike na terenu, da budu nagrađeni sukladno sakupljenoj količini otpada”, rekao je Korlaet.

Koliko bi iznosile kompenzacijske mjere i po kojim bi se kriterijima dijelile građanima ostalo je nepoznato. Nepoznato je ostalo i koliko će iznositi stimulacije za radnike Čistoće.

Problem s otpadom čelnici Zagreba pokušat će riješiti novim zapošljavanjem jer je u tijeku natječaj za 50 vozača. No, kako je prije koji dan rekao Davor Vić, voditelj podružnice Čistoće, interesa za posao u ovoj gradskoj kompaniji nema, jer se na natječaj javilo samo 25 ljudi.

S druge strane, u komercijali imaju višak zaposlenih, no, očekivano, interesa za prelazak iz administracije u operativu – nema, požalio se Vić. Također, Čistoća nabavlja nova vozila. Osim kupnje, prvi će put ići i u najam.

“Radi se na ekipiranju voznog parka”, navodi zamjenik zagrebačkog gradonačelnika. Problemi sa smećem u Zagrebu samo se gomilaju i to Upravi koja je odlučila stvari posložiti pravednije i transparentnije.

Da su im planovi bili preambiciozni, potvrđuje odluka o odgodi uvođenja novog modela naplate i prikupljanja otpada na 1. listopad.

Komentirajte prvi

New Report

Close