Zbog pacijenata možda otvorimo još jednu lokaciju

Autor: Tatjana Tadić , 04. veljača 2014. u 22:01
Ravnateljica Poliklinike Breyer Hana Breyer Priselac

Laboratorij Breyer u sedamnaest godina je prerastao u polikliniku s mikrobiološkim laboratorijem.

Kada je 1997. godine odlučila osnovati privatni Laboratorij Breyer, u skromnim uvjetima, sa svega dvoje zaposlenih, moja se majka dr.sc. Darija Breyer, specijalist medicinske biokemije, vodila mišlju 'radi posao koji voliš, i rad će ti biti veselje'. Danas, vidim kako je bila u pravu'', kaže Hana Breyer Priselac,  mag. med. biochem te dipl. ing. elektrotehnike, ravnateljica Poliklinike Breyer.

Poliklinika Breyer hrvatska je priča o uspjehu: kontinuirano je i uporno nadograđivala svoj tim stručnog osoblja, unaprijeđivala organizaciju procesa rada, ponudu laboratorijskih usluga te je 2007. godina, tada još kao Laboratorij Breyer, preselila u ciljano građen prostor u Ilici u Zagrebu. Budući je Laboratorij Breyer značajno nadogradio kvalitetu i opseg svojih specijalističkih usluga te otvorio mikrobiološki laboratorij, formalnom je promjenom početkom travnja prošle godine postao Poliklinika Breyer. "Osjetila se potreba za pružanjem dodatnih specijalističkih usluga klijentima. Tako sada svakom pacijentu nudimo zaokruženu laboratorijsku obradu; uz biokemijske i imunokemijske analize vršimo i kompletnu mikrobiološku obradu", nastavlja Breyer Priselac.  Uz već postojeći tim stručnih i iskusnih medicinskih biokemičara, otvorenjem mikrobiološkog laboratorija Poliklinici se pridružila doktorica Silvana Balzar, liječnik specijalist mikrobiolog.  

"Doktoricu Balzar 'pronašli' smo klasičnim javnim natječajem. I moram priznati kako smo jako sretni što smo našem timu pridružili ovako vrhunskog doktora", pojašnjava.Silvana Balzar klinički je mikrobiolog i donedavno je radila u SAD-u na znanstvenim istraživanjima na području imunologije astme i patologije alergijskih stanja. U Poliklinici je voditeljica mikrobiološkog laboratorija, a njena je stručnost te bogato znanstveno iskustvo značajno timu Poliklinike Breyer. "Zanimljivo je kako je stručni tim medicinskih biokemičara i mikrobiologa sastavljen isključivo od žena. I sve su one vrlo odgovorne i posvećene poslu koji rade, pa upravo zbog toga garantiramo cjelovitu, brzu i preciznu laboratorijsku obradu te izdavanje nalaza u najkraćem mogućem vremenu" pojašnjava ravnateljica.

Ističe i kako je laboratorij Poliklinike Breyer jedan od svega pet akreditiranih laboratorija u Republici Hrvatskoj prema međunarodnoj akreditaciji ISO 15189, koja jamči zadovoljenje međunarodnih standarda za skrb o pacijentu te laboratorijsku odgovornost. Za sada se broj specijalizacija koje Poliklinika Breyer nudi neće mijenjati, no postoje i planovi za daljnji razvoj. "Ovaj je posao za nas način života, stoga uvijek gledamo kako se dodatno razviti, nadograditi. Možemo se pohvaliti zadovoljnim klijentima koji nas preporučuju drugima, stoga razmišljamo o otvaranju još jedne lokacije, no za sada je cijela ideja u povojima" zaključuje Breyer Priselac. Poliklinika Breyer za sada u planu nema ugovor s HZZO-om, no ima ugovore s nizom osiguravajućih kuća;  Croatia zdravstveno osiguranje, Uniqa osiguranje, Grawe Hrvatska, Basler osiguranje Zagreb, Merkur osiguranje, Generali osiguranje te Helios Vienna Insurance Group.

Pretrage

Novosti u laboratoriju

Kao Poliklinika s mikrobiološkim laboratorijem sada vrše i uzorkovanje briseva ždrijela i nazofarinksa, zaprima i mikrobiološki obrađuje uzorke urina  te mikrobiološki obrađuje uzorke stolice na bakterije, viruse ili gljivice. Nude mogućnost kompletne obrade ginekoloških uzoraka – od bakterioloških briseva do dokazivanja prisustva Chlamydije (koja se može dokazati i iz uzorka urina) ili HPV-a. I dalje nude vrlo tražene pretrage hormona, hormona štitnjače, pretrage na tumorske biljege, biljege osteoporoze, dijabetes, anemiju, alergije te kombinirani probir.

Komentirajte prvi

New Report

Close