Zbog općeg štrajka u školama sazvana izvanredna konferencija za medije

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. studeni 2019. u 11:07
Foto: Sandra Šimunović / Pixsell

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjih školama sinoć su najavili da kreću u frontalni štrajk.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak sazvala je u utorak za 15 sati izvanrednu konferenciju za medije na kojoj će govoriti o frontalnom štrajku koji su sinoć, nakon 26 dana cirkularnog štrajka, najavili obrazovni sindikati.

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjih školama sinoć su najavili da kreću u frontalni štrajk u osnovnim i srednjim školama do ispunjenja zahtjeva za povećanjem koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto. Frontalni štrajk, kako stoji u objavi sindikata na Facebooku, kreće od danas i traje do daljnjega.

Iz tog razloga, ministrica Divjak sazvala je izvanrednu konferenciju za medije koja će se održati u ministarstvu obrazovanja u 15 sati. 

Sindikati su se na opći štrajk odlučili nakon 26 dana u cirkularnom štrajku i pregovora s Vladom, koja im je u konačnici ponudila povećanje osnovice plaće za 6,12 posto u idućoj godini kroz Temeljni kolektivni ugovor, izradu analize plaća u javnom sektoru u čijem su okviru i koeficijenti te sporazum o dodatku na plaću od 2 posto ako Vlada do 30. lipnja ne izmijeni Uredbu o koeficijentima, što su oni odbili.

Komentirajte prvi

New Report

Close