Zbog neugrađene zaštite od sunca ‘visi’ dobivanje uporabne dozvole

Autor: Agencija VLM , 27. prosinac 2012. u 09:45
foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Palača pravde, zgrade koju Koprivnica novcem poreznih obveznika gradi za račun države kako bi se odužila za dobivanje bivše vojarne, nije dobila prolaznu ocjenu na tehničkom pregledu.

Palača pravde, zgrade koju Grad Koprivnica novcem poreznih obveznika gradi za račun države kako bi se "odužila" za dobivanje bivše vojarne, nije dobila prolaznu ocjenu na tehničkom pregledu koji je izvršen prije nekoliko dana.

– Tijekom postupka utvrđeni su neki nedostaci koje je potrebno otkloniti, a odnose se primjerice na čišćenje gradilišta i uređenje okoliša, dopunu prometne signalizacije na izlazu iz podzemne garaže, zamjenu oštećenih stakala na fasadi, doradu završnih detalja i dostavu još nekih dodatno traženih dokumenata o izvedenim radovima – istaknula je Jasna Golubić, pročelnica za izgradnju grada i upravljanje imovinom. Dodala je kako je moguće da će biti još nekih nedostataka jer na tehničkom pregledu nisu bili svi predstavnici povjerenstva, a neki od njih još nisu dostavili svoja pismena mišljenja. Ipak, uvjerena je da se sve to može popraviti u vrlo kratkom roku, ali ne skriva da će im za dobivanje uporabne dozvole najveći problem stvarati još uvijek neugrađeni brisoleji (fasadni elementi za zaštitu od sunca).

– Izvođač radova, Tehnika, brisoleje nije uspio ugraditi jer mu nisu isporučeni prije tehničkog pregleda. Brisoleji su naručeni od isporučitelja iz inozemstva koji u vrijeme blagdana neće raditi te će na žalost oni biti isporučeni tek početkom siječnja – kazala je gradska pročelnica. Kako bi se maksimalno ubrzao rok predaje zgrade krajnjim korisnicima, poslovi oko primopredaje – pregleda izvedenih radova i dokumentacije od strane rada kao naručitelja, tvrdi J. Golubić, započet će odmah iza Nove godine.

– Cilj je da se po izdavanju uporabne dozvole u što kraćem roku može izvršiti i primopredaja radova između naručitelja i izvođača – završila je pročelnica, koja je nedavno kazala da se Grad državi obvezao izgraditi Palaču pravde bez opremanja pa je na njima da odluče hoće li kupovati novi ili koristiti stari namještaj.

Palača pravde Grad Koprivnicu stoji 32 milijuna kuna.

Komentari (1)
Pogledajte sve

To što ste naveli, su uobičajene primjedbe kod prvog tehničkog pregleda…
A što , valjda Talijani, nisu isporučili brisoleje , je najmanji problem…
Nego, recite, ima li još poslova za Tehniku?

New Report

Close