Zbog klizišta proglašena elementarna nepogoda u Klanjcu

Autor: Agencija VLM , 03. travanj 2013. u 13:03
Arhivska fotografija (Photo: Matija Topolovec/PIXSELL)

Na klizištu prema groblju sv. Filipa i Jakova došlo je do puknuća vodovodne cijeve pa je ovog trenutka Letovčan Novodvorski bez vode.

Na zahtjev klanječkog gradonačelnika Željka Kolara, županica Krapinsko – zagorske županije Sonja Borovčak zbog aktiviranja velikog broja klizišta proglasila je danas elementarnu nepogodu za područje grada Klanjca. 

Nakon obilaska lokacija klizišta, vidljivo je kako nastala situacija remeti obavljanje gospodarskih aktivnosti te odvijanje života mještana klanječkog kraja. Na području Krapinsko – zagorske županije službenici Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturi obišli su dosad 65 klizišta, a procjenjuje se da će ih biti najmanje stotinjak. Jutros su u Klanjcu započeli radovi na cesti Goljak – Bratovski Vrh te se očekuje da bi sutra cesta mogla biti ponovno otvorena za promet.

Na klizištu prema groblju sv. Filipa i Jakova došlo je do puknuća vodovodne cijevi pa je ovog trenutka Letovčan Novodvorski bez vode. Zagorski vodovod je na terenu, ali ne zna se koliko će vremena trebati za uklanjanje kvara. Kod nekih stambenih objekata u Zagorju ukazala se i potreba za evakuacijom, pa su uključene i službe koje bi trebale zbrinuti stanovništvo, a dojave o otvaranju novih klizišta stižu i dalje. Vjerojatno će se elementarna nepogoda proglasiti tijekom današnjeg ili idućih dana i za još neke gradove i općine u Zagorju.

Komentirajte prvi

New Report

Close