Završeni su radovi na najvrjednijem pojedinačnom projektu iz Intervencijskog plana

Autor: Poslovni.hr , 16. veljača 2020. u 11:25
Ilustracija: Getty Images

Djeca će u vrtić moći krenuti već idućeg mjeseca.

Radovi na gradnji, odnosno uređenju PEER centra u Belom Manastiru, (poslovni, edukacijski, ekološki i razvojni centar) više-manje su završeni.U tijeku su pripreme za tehnički pregled te Dan otvorenih vrata, koji će se održati u sklopu završne konferencije projekta, planirane za 2. ožujka. Tako će biti stavljena “točka na i” ovom najvrjednijem (pojedinačnom) projektu iz Intervencijskog plana, za koji je izdvojeno gotovo 32 milijuna kuna, piše Glas Slavonije.

– Taj je projekt jedan od razvojnih prioriteta Intervencijskog plana Grada Belog Manastira i Općine Darda, a njegovom provedbom, kojom će biti renoviran i prenamijenjen 2200 četvornih metara velik bivši restoran beljske Tvornice šećera, formirat će se višenamjenski poslovni, edukacijski, ekološki i razvojni centar. U tom novom kompleksu uređen je novi prostor za dječji vrtić, stambena zajednica zaklade Put za mlade koji izlaze iz sustava udomiteljstva, ured Poduzetničkog centra s poslovnim prostorima za male i srednje poduzetnike, prostor za LAG Baranja, pekara namijenjena edukaciji, ali i potrebama mještana Šećerane, hostel temeljen na neprofitnom poduzetništvu te zasebni prostor sa stazama za bowling – objašnjavaju u belomanastirskoj Gradskoj upravi, naglašavajući kako će, uz sve nabrojeno, prostorije za održavanje sastanaka dobiti i MO Šećerana te kako su sagrađeni i novi pristupni putovi, posebno za dječji vrtić, a posebno za ostale dijelove Centra. Ističu kako će djeca u vrtić moći krenuti već idućeg mjeseca.

– Igrom slučaja, postojeća zgrada vrtića u Šećerani našla se u stečajnoj masi nakon stečaja tvrtke GP&Partners. Budući da nije u gradskom vlasništvu, preseljenje vrtića u novi prostor bilo je jedino rješenje – kaže gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob. Dodaje i kako će budući vrtić u Šećerani biti svojevrsni glazbeni vrtić jer će dio programa biti prilagođen glazbeno darovitim polaznicima, ali ne na štetu ostalih aktivnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close