FOTO: Zavirili smo u luksuzni Amadria Park Hotel Capital, otvoren u Zagrebu

Autor: Marija Crnjak , 30. studeni 2018. u 16:03
Amadria Park Hotel Capital. Press Foto

U svoj prvi gradski hotel Ugo grupa uložila je 14,5 milijuna eura.

Grupacija Amadria Park u vlasništvu Ugo grupe, koja upravlja hotelima u Milenij u Opatiji i Solaris u Šibeniku, u centru Zagreba danas je otvorila Amadria Park Hotel Capital, svoj prvi gradski hotel u koji su uložili 14,5 milijuna eura.

Kako ističu u kompaniji, prilikom obnove vodili su se idejom da se uspješno spoji tradicija i ideja luksuznog hotelijerstva s naglaskom na gostoljubivosti i gosta u središtu priče.

"Tijekom uređenja hotela zaštićeni su i restaurirani svi izvorni detalji iz vremena kada je ovaj objekt izgrađen (1923.), a osobito se to može vidjeti na drugom katu, tzv. belle étage gdje su smješteni apartmani s interesantnim detaljima – kamin, lusteri i druga rasvjetna tijela i izvorne obloge koje i danas plijene ljepotom. Iz svih soba pružaju se pogledi na predivne vizure grada, krovove i drveće koji za svakoga gosta predstavljaju autentičan doživljaj grada. Fasada i krovište hotela s osvjetljenjem su stvorili novu vizuru te se pogled od početka Palmotićeve preko hotela stapa sve do Bazilike Srca Isusova.", pojašnjavaju u kompaniji.

Osim originalnih primjeraka restauriranih sefova, u hotelu postoji i 30 zidnih satova koje je restaurirala poznata zagrebačka urarska radnja Lebarović, a kojima se sada upravlja s jednog mjesta.

Hotel je rezultat opsežne pripreme Ugo Group iz Zagreba s timom arhitekata iz Londona i Beča te kvalitetnim tehničkim timom hrvatskih inženjerskih ureda.

Komentari (1)
Pogledajte sve

nisu napravili ventilaciju ni u restoranu ni u foajeu, primitiva na zagrebački način, takve ćumeze na rade ni u afričkim zemljama. Kao da je vizualni dojam za 2d fotografije jedina svrha tog interijera.

New Report

Close