Zatvaraju se svi vrtići u hrvatskom gradu? ‘Na cesti’ će završiti 55 djece

Autor: Poslovni.hr , 12. siječanj 2024. u 16:51
foot: unsplash

Za pomoć su se obratili i Ministarstvu znanosti i obrazovanja te s nestrpljenjem očekuju njihov odgovor.

U apsolutno nevjerojatnoj situaciji ovih dana našli su se djeca, roditelji, ali i Grad Čabar. Od pet dječjih vrtića na području Čabra, jedan je zatvoren, a 30. siječnja istječu ugovori zaposlenih odgajatelja i u ostalim vrtićima. I samo tako, ako se hitno nešto ne promijeni, od 1. veljače Čabar više neće imati ni jedan dječji vrtić. “Na cesti” će završiti 55 djece.

“Vrtić u Plešcima radio je dva mjeseca i sad se ponovno zatvorio. Ljudi su došli pred zatvorena vrata. Nisu ni znali. Saznali su da je odgajateljica još u prosincu dobila otkaz, a o tome nije bila ni obaviještena. Istekao joj je ugovor i nisu joj ga produžili. Vrtić bez odgajateljice ne može raditi”, za Dnevnik.hr je ispričala građanka čije dijete pohađa Dječji vrtić Buba Mara u Čabru.

No, vrtić u Plešcima tek je uvertira u ono što će se dogoditi 1. veljače. Tada naime istječu ugovori još devet odgajatelja u preostalih četiri vrtića u Čabru. Ugovore im može produžiti ravnateljica DV Buba Mara Laura Turk Resman, a ona je na bolovanju još od listopada prošle godine.

“Ostajemo bez skrbi za djecu. Svi ćemo doći pred zatvorena vrata. Nemam nikoga da mi čuva djecu, vrtić nam je jedini izbor. Svi ćemo ostati bez posla ako se on zatvori. U ovom kraju, mi smo vam u svemu zakinuti. Ceste su nam u rasulu, banku su nam zatvorili, najbliža je udaljena 40 kilometara, a sada zatvaraju vrtiće. Kakav nam je opstanak? Nikoga nije briga, svi su nas zaboravili, ionako smo Bogu iza nogu“, kaže majka uskoro četverogodišnjaka koji pohađa jedan od područnih vrtića u Čabru.

I dok građani upiru poglede i spas traže od gradonačelnika Čabra Antonia Dražovića, on otkriva još bizarnih detalja ove gorske priče, piše Dnevnik.hr.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close