Zatvara se kultna trgovina, sniženja i do 40 posto

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2019. u 08:17
Foto: Getty Images

Kupovalo se plastično cvijeće, majice koje će trebati tek na zimu, ali i sezonska roba, čija je cijena privukla kupce.

Prije nekoliko dana na društvenim mrežama objavljena je vijest da se poznata prodavaonica "Hong Kong" u Osijeku zatvara, zbog čega su oglasili znatno snižene cijene sve robe, piše Glas Slavonije.

U prodavaonici u Županijskoj ulici, koja osim odjeće koja se nalazi u prizemlju, na katu nudi velik izbor obuće, ali i školskog pribora, godinama je za nevelik iznos nudila odjeću za sva godišnja doba, kuhinjske potrepštine i razne sitne predmete, idealne kao poklon.

Cijene su zbog zatvaranja sad znatno niže, točnije smanjene su za 40 posto, što brojne Osječanke i Osječani, i to svih generacija, nisu željeli propustiti.

"Pronašao sam si odlične patike za samo 60 kuna. Znam da je riječ o kineskoj robi, no za taj novac teško bih mogao pronaći patike, i to koje mi odgovaraju", prokomentirao je jedan mladić u prodavaonici "Hong Kong", gdje djelatnica na blagajni gotovo nije imala ni trenutak odmora.

Kupovalo se plastično cvijeće, majice koje će trebati tek na zimu, ali i sezonska roba, čija je cijena privukla kupce. "Natikače stoje samo 40 kuna, pa i da se raspadnu za mjesec dana, isplatilo se", rekla je S. B., koja je kupila crne natikače od antilopa i kaže da taj popust nije željela propustiti.

Zatvaranju Hong Konga je, prema pisanju Glasa Slavonije, kumovalo povećanje inače vrlo niskih cijena, ali i "poplava" second hand shopova. Veće cijene kupci nisu tolerirali, pa je osim spomenute prodavaonice "Hong Kong" u Županijskoj, u svibnju ove godine zatvoren i kineski butik, koji se nalazio u prizemlju nekadašnje robne kuće "Nama". Vrata svojim kupcima zatvorila je i kineska prodavaonica na korzu, koja je prije desetak godina bilježila zavidan promet. Mnogi i danas u svojim ormarima drže odjeću upravo iz te ili prodavaonice kineske odjeće iz Ulice Hrvatske Republike koja je vrata zatvorila prije gotovo godinu dana. Prodavačica iz "Hong Konga" nije željela komentirati, samo je poručila:

"Stiže novi vlasnik i nova trgovina", odgovorila je novinarki na upit zbog čega, očito, u drugoj polovini kolovoza kupci više ondje neće moći kupovati. Naime, sniženje do 40 posto vrijedi do 15. kolovoza, a jedina od kineskih prodavaonica koja (zasad) ostaje u Osijeku je Asia centar na Sjenjaku.

Komentirajte prvi

New Report

Close