Zatvara se kolnik preko mosta na jednoj od najprometnijih dionica: Posebna regulacija do blagdana, u proljeće novi radovi

Autor: VLM , 10. listopad 2019. u 09:07
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Tijekom iduća tri dana zbog postavljanja nove prometne regulacije na mostu Sava očekuje se otežano prometovanje.

Radovi monitoringa i geodetskih praćenja donjeg ustroja mosta Sava završeni su i započinje druga faza radova koja uključuje saniranje rubnih nosača, ležajnih kalupa i naglavnih greda.

Zbog opsežnosti i kompleksnosti posla potrebno je teškom cijevnom skelom i hidrauličnim prešama podići kompletnu konstrukciju mosta. Iz tog razloga uvodi se nova regulacija prometa u kojoj je potrebno u cijelosti zatvoriti kolnik preko mosta Sava u smjeru Lučkog.

S postavljanjem prometne regulacije započelo se već danas, a zbog najavljenog lošeg vremena u četvrtak, 10.10., očekivano trajanje postavljanja regulacije trajat će do petka. Zbog postavljanja nove regulacije prometa na mostu Sava očekuje se otežano prometovanje, a naročito u vršnim satima.

Novom regulacijom promet će se voditi dvosmjerno kolnikom u smjeru Lipovca s po dvije sužene prometne trake za svaki smjer. Ovakva regulacija trajat će do 30. listopada, kada će biti uklonjena zbog nadolazećeg blagdana Svih svetih i očekivano pojačanog prometa. U vrijeme blagdana promet će se voditi punim profilom na oba kolnika. Nakon blagdana ponovno će biti uspostavljena regulacija prometa dvosmjerno po jednom kolniku u smjeru Lipovca, a radovi će trajati do 22 studenog.

Podsjećamo da je prosječni godišnji dnevni promet na mostu veći je od 51.000 vozila, čime ova dionica spada u jednu od najprometnijih dionica autocesta. Svjesni smo da svaka regulacija prometa na ovako prometnoj dionici uzrokuje otežano prometovanje. Zbog toga sve potrebne regulacije planirane su kako bi se omogućila maksimalna moguća protočnost prometa. Ovakav pristup često uvjetuje razdvajanje radova u veći broj faza, a čime se produljuje vremenski period izvođenja radova.

U proljeće 2020 godine kreće se s radovima zamjene preostalih prijelaznih naprava na mostu u smjeru Ivanja Reke. Nakon završetka ovih radova, glavnina radova na konstrukciji mosta bit će završena.
'Ovom prilikom molimo korisnike za razumijevanje. Prije putovanja provjerite stanje na cestama na našoj web stranici www.hac.hr ili stranici HAK-a www.hak.hr. Također, pratite informacije na našim info
portalima', poručili su u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close