Zastupnicima mirovine u dvije godine porasle s 8414 na 9799 kuna

Autor: Poslovni.hr , 02. siječanj 2019. u 14:13
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Danas je u Hrvatskoj 175.013 umirovljenika koji primaju mirovine po posebnim propisima.

Mirovine za poželjeti imaju saborski zastupnici – u nepune dvije godine porasle su s 8414 na 9799 kuna. Od kraja 2016. do listopada ove godine njihove su prosječne mirovine skočile za 16 posto ili za 1385 kuna.

Kako piše Slobodna Dalmacija, dogodilo se to zbog omekšavanja poreznog tretmana na veće dohotke, ali i zbog povećanja od 10 posto koji su lani dobili svi s povlaštenim mirovinama iznad 5000 kuna.

Prije četiri godine bile su za deset posto smanjene sve mirovine koje se isplaćuju u iznosima većim od 5000 kuna po posebnim propisima, uz izuzetak mirovina stopostotnih ratnih invalida i djece poginulih branitelja, uz obećanje da će se to smanjenje ukinuti kada BDP poraste tri kvartala zaredom za najmanje dva posto i deficit padne ispod tri posto. Kad se sve to ostvarilo, mirovine su povećane.

Danas je u Hrvatskoj 175.013 umirovljenika koji primaju mirovine po posebnim propisima, ali to što primaju mirovine po posebnim propisima, koje se često nazivaju i povlaštenima, ne znači da dijele financijsku sudbinu zastupnika.

Komentari (5)
Pogledajte sve

KAKO SE TROŠI NOVAC GRADA ZAGREBA

Točno 31.12.2018.g. nešto poslije 14.00 sati svim zaposlenim magistrima / za ostale nemam
informaciju/ GRADSKIH LJEKARNI ZAGREB – prebačena je razlika do 7.500,00 kuna Božićnice
pod napomenom …da infomacija …nije za javnost,.
Djelatnici su naime dobili najprije 2500,00 Božićnice , uz sve ostale dodatke koje imaju,
a onda im je poslije 14.00 sati na staru godinu – hitno prebačen i ostatak od 5.000,00 kuna.

Neki zaposlenici , ove isplate dovode u vezu s bivšom djelatnicom Gradskih ljekarni Zagreb,
a sada čelnom ženom Hrvatske ljekarničke komore , gosp, ANOM SOLDOM…….

Tko je isto učinio 5 do 12….???? Da li se može saznati ? Hvala.
Ukupan iznos svih godišnjih isplata , navodno, daleko premašuje dopušten novi iznos neoporezivog dijela…. ali, KOGA BRIGA ZA BRUTTO u ljekarnama ………….Na sve se može platiti porez i prijaviti..
Gradske ljekarne Zagreb, u vlasništvu su Grada Zagreba, a odluke o njihovim isplatama- mora donijeti
Upravno vijeće Gradskih ljekarni Zagreb, gdje većinu imaju u odlučivanju – predstavnici vlasnika- tj. GRAD ZAGREB.

kamo sreće da odmah po izboru idu u mirovinu, ne bi štetu radili

te povlaštene saborske mirovine je ukinuo onaj “izdajica” Milanović i za to je dobio od građana nogu u stražnjicu i umjesto njega građani su opet doveli HDZ koji je ponovo uveo povlaštene saborake mirovine i ne samo to nego su ih i povećali za 1400 kuna jer im je 8400 kuna mjesečno bilo premalo

Ukinuti sve povlaštene mirovine. Dok narod to ne shvati nema nam pomaka. Na osnovu kojih zasluga saborski zastupnici imaju povlašteni status? Prije bi trebali plaćati kazne za nesavjesno i neodgovorno obavljanje svog posla. I onda ih još nagrađujemo abnormalnim mirovinama. Pa to je van svake pameti. Hrvatska s razlogom najgluplja zemlja na kugli zemaljskoj.

New Report

Close