Zastupnici od Vlade traže pomoć za Royal osiguranje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. prosinac 2014. u 12:50
Branko Vukšić. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnici Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), Hrvatskih laburista te nezavisni Branko Vukšić zatražili su u petak od Vlade da riješi problem Royal osiguranja.

Zastupnici Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), Hrvatskih laburista te nezavisni Branko Vukšić zatražili su u petak od Vlade da riješi problem Royal osiguranja, koje će u protivnom 16. prosinca otići u stečaj, a zbog čega bi bez dodatka na mirovinu moglo ostati 3.860 korisnika koji su se, umjesto otpremnina, odlučili na dokup mirovina.

"Ne razumijem zašto vlada ne želi pomoći toj tvrtki i spasiti 3.800 korisnika. Time šalje poruku da je nije briga za ljude koji su se odlučili da umjesto jednokratne otpremnine imaju doživotnu sigurnost", kazao je Silvano Hrelja (HSU), nakon stanke u zasjedanju.

Odbio je argument da Vlada ne može intervenirati u privatna društva, podsjetivši da su sve ranije vlade to činile, kao i tumačenja da se radilo o financijskom inženjeringu. "Ako je tako, je li država sudjelovala u lancu sreće kad je toj tvrtki dala neoporeziv status", upitao je.

I laburist Zlatko Tušak upozorava da je riječ o više od 3.800 obitelji s niskim primanjima.

"Sutra ćemo ih imati na 100-tine tisuća takvih građana, kada se privatiziraju određeni fondovi, koji će propadati", upozorio je Tušak, tražeći od Vlade da "ne žmiri na problem koji se može riješiti uz vrlo malo truda".

"Država nema pravo govoriti – nismo u mogućnosti pomoći. Ona mora intervenirati kad su u pitanju najranjivije skupine, poput djece ili umirovljenika", suglasan je i Vukšić.

Sjednica je nastavljena raspravom o radu probacijske službe.

Komentirajte prvi

New Report

Close