Zašto njemačke tvrtke dolaze u Hrvatsku?

Autor: Poslovni.hr , 17. lipanj 2013. u 10:30
Ilustracija

U jednoj studiji Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore kritizira se neefikasnost javne uprave i nesigurnost pravnog sustava u Hrvatskoj

Njemačka je, kada su u pitanju direktne investicije, treća zemlja na listi najvećih investitora u Hrvatskoj, javlja Deutsche Welle. Njemačke tvrtke su u budućoj novoj članici Europske unije već otvorile preko 16.000 radnih mjesta. One cijene visoku kvalificiranost i motiviranost hrvatskih djelatnika, a profitiraju i od činjenice da je rad u Hrvatskoj puno jeftiniji nego u Njemačkoj. No, njemački investitori su i kritični.

U jednoj studiji Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore kritizira se neefikasnost javne uprave i nesigurnost pravnog sustava u Hrvatskoj. Javna uprava je u njoj dobila – mršavu dvojku.  Ekipa DW-a je posjetila tvrtke koje već godinama proizvode i investiraju u Hrvatskoj, te se među stručnjacima raspitala zašto je Hrvatska na listi atraktivnosti za strane ulagače u jugoistočnoj Europi tek na 11. mjestu, iza Slovenije i Srbije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close