Radnici Rubelja bez plaće sedam mjeseci

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2014. u 10:56
Foto: Davor Višnjić / Pixsell

Kriza u najpoznatijoj zagrebačkoj pečenjari započela je nakon smrti Ante Rubelja 2010. godine.

Radnici bez plaće (njih stotinjak čak sedam mjeseci bez dohotka), neplaćeni doprinosi za zdravstveno i mirovinsko osiguranje (posljednje dvije i pol godine) i brojni dugovi. Takvo je stanje u Rubelju zatekao stečajni upravitelj Eduard Mišćević koji od prošlog mjeseca radi na ovom slučaju, javlja Večernji list.

Kriza u najpoznatijoj zagrebačkoj pečenjari započela je nakon smrti Ante Rubelja 2010. godine, a vrhunac je doživjela kada su tijekom lipnja zatvoreni svi preostali lokali u Zagrebu, o čemu je Večernji list izvijestio u jučerašnjem izdanju.

U redakciju Večernjaka se javilo nekoliko radnika Rubelj grilla koji su se požalili na sustavnu neisplatu plaća, a loše je stanje potvrdio u telefonskom razgovoru i novi stečajni upravitelj. Objasnio je da je nakon dolaska u tvrtku utvrdio da daljnje poslovanje nije moguće jer su rashodi znatno veći od prihoda.

Samo će knjigovodstvo nastaviti s radom. Najveći vjerovnici Rubelja su zagrebačka Elektra i banke. Još je nedavno u Zagrebačkoj banci podignut je kredit u iznosu od 12 milijuna kuna koji nije do kraja vraćen, navodi stečajni upravitelj.

Cijeli članak pročitajte ovdje

Komentari (6)
Pogledajte sve


Ja znam da sam u RH uplatila PDV u zakašnjenu od 7 dana i dobila istodobno rješenje o ovrsi zbog "duga" od 7 dana za novac koji sam uplatila, a porezna nije proknjižila. Trošak ovršnog postupka od 200kn sam uredno platila.
Pitam se u kojoj to državi posluje Rubelj, jer bi i ja voljela se preseliti tamo? Jel zna netko možda adresu ?

uđi u mladež SDP-a ili čak u samu partiju … samo požuri jer su ovi na odlasku …. pa možda da muža istovremeno učlaniš u KrDeZe….

Ja znam da sam u RH uplatila PDV u zakašnjenu od 7 dana i dobila istodobno rješenje o ovrsi zbog “duga” od 7 dana za novac koji sam uplatila, a porezna nije proknjižila. Trošak ovršnog postupka od 200kn sam uredno platila.
Pitam se u kojoj to državi posluje Rubelj, jer bi i ja voljela se preseliti tamo? Jel zna netko možda adresu ?

jadni radnici

i države koje nemaju da ih štiti[emo_ljut]

i opet stara priča s novim licima. neplaćanje poreza, nepodmirene plaće a porezna ne zna ništa…

I da je najbolje opet se ne može saznati tko je to “držao u ladici” … strava!

New Report

Close