Zaštićeni najmoprimci državi prijete tužbom

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2018. u 08:32
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Država je, zaključuju, od otkupa društvenih stanova zaradila 2,5 milijardi kuna, i samo bi dio tog novca bio dovoljan da se obešteti vlasnike stanova.

Pedesetak zaštićenih namoprimaca zatražilo je na konferenciji za medije Hrvatskog saveza udruga stanara da država povuče izmjene Zakona o najmu kojim se predviđa postupno povećanje zaštićene najamnine kroz idućih pet godina.

Izmjene predviđaju i iseljenje najmoprimaca iz stanova ako stan ne otkupe od vlasnika, ili ne nastave plaćati tržišnu najamninu, piše Novi list.

Zaštićeni najmoprimci poručili su da je riječ, u najvećem broju, o umirovljenicima s malim primanjima, kojima niti jedna banka za pet godina neće dati kredit za otkup stana niti bi kredit mogli otplaćivati, a novaca nemaju ni za tržišne najamnine, zbog čega će na ulici završiti desetak tisuća ljudi. 

Zbog postupnog povećanja najamnine mnogi će od njih, kaže glumica Barbara Nola, i sama zaštićeni najmoprimac, već kroz dvije godine postati socijalni slučajevi.

"Nepravda se ne može ispravljati preko leđa građana, koji za ovo nisu krivi", poručili su najmoprimci, koji od države – jer je država ta koja  je vlasnicima oduzimala stanove u kojima oni žive – traže da podmetne svoja leđa te vlasnike obešteti, a njima omogući otkup stanova po povoljnim uvjetima, ili pak da obešteti njih kao najmoprimce.

Država je, zaključuju, od otkupa društvenih stanova zaradila 2,5 milijardi kuna, i samo bi dio tog novca bio dovoljan da se obešteti vlasnike stanova, piše Novi list.

Komentari (2)
Pogledajte sve

žive desetljećima u tuđim stanovima i još prijete jer se napokon tome želi stati na kraj i stanove vratiti vlasnicima?!? pa što nisu u tih 30-40 godina dok su bili u tuđim stanovima štedjeli pa bi danas imali za vlastiti stan, ali lakše je bilo besplatno živjeti u tuđem stanu, a lovu trošiti na putovanja, aute, laptope, nove TV itd. i nadati se da će to trajati vječno!??

nek idu radit j.ebem ti mater socijalnu ,sve ukinuti, neka vidi drzava kako se zivi na socijali,kakvi se auti voze ,mobiteli ,pa na socijali se bolje zivi i veca imaju primanja od nekoga ko radi, jelkovec u sesvetama pa to se porshe voze i smiju se pogledajte malo vozni park po garazama,,sami niskoristi i problemi a svi zive na socijali, j.ebem ti mater sa drzavom tak glupom,najvece smece zivi na socijali,ima izzetaka ali oni kopaju po kontenjerima oni ni nedobivaju pomoc,i u ovom segmentu drzava ni vlast nevalja nista , smece isto kao i ovo na socijali.

New Report

Close