Zasad 2 ponudbene dokumentacije

Autor: Poslovni dnevnik , 01. veljača 2016. u 21:59
Vrijednost investicije u turističkom dijelu Muzila od 150 do 200 mil. eura/D. Marušić/PIXSELL

Rok za Muzil istječe 8. veljače.

Za realizaciju razvojnog projekta Muzil kod Pule dosad su otkupljene dvije ponudbene dokumentacije, a početkom idućega tjedna, 8. veljače, kad istječe produljeni rok za iskazivanje interesa, znat će se hoće li ih biti i više, kao i hoće li biti neobvezujućih ponuda, doznaje se iz DUUDI-ja.

Hoće li nova Vlada rok produljiti ,još nije razmatrano, napominju iz DUUDI-ja. DUUDI je poziv za Muzil objavio temeljem Vladine odluke s kraja listopada 2015., a u sklopu tog projekta predviđena je realizacija turističkog smještaja sa 2270 kreveta, plažnog kompleksa, golf-igrališta, marine sa 380 vezova, kulturnog i kongresnog centra. Vrijednost investicije samo u turističkom dijelu procjenjuje se od 150 do 200 milijuna eura, a sve bi se trebalo provesti po uzoru na proces pronalaženja investitotra za Kupare.

Na čekanju su, pak, hoteli Maestral i Imperial. Neobvezujući krug za iskazivanje interesa završen je u studenome 2015. te se otad čeka objava uvjeta prodaje, početna cijena i prikupljanje obvezujućih ponuda. Za dionice tih dviju hotelskih kuća zanimanje je iskazalo 25 investitora (15 za Maestral, 10 za Imperial). Odluka o početnoj cijeni, kažu iz DUUDI-ja, vjerojatno će biti točka na idućoj sjednici Upravnog vijeća, koje se tek treba formirati. 

Komentirajte prvi

New Report

Close