Zaprepašteni su novom odlukom HZZO-a koja treba stupiti na snagu 5. lipnja

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2021. u 12:32
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

‘Zaprepašteni smo i veoma razočarani’.

Iz Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga u srijedu su poručili kako su “zaprepašteni” odlukom HZZO-a, koja treba stupiti na snagu 5. lipnja, da se osobama sa šećernom bolešću tipa 2 smanjuje broj trakica za mjerenje šećera te zatražili da se ta odluka preispita, pišu 24 sata.

“Zaprepašteni smo i veoma razočarani zbog najnovije odluke HZZO-a koja treba stupiti na snagu 5. lipnja, prema kojoj se osobama sa šećernom bolešću tipa 2, a koje su na terapiji tabletama ili su na drugoj ne-inzulinskoj supkutanoj terapiji, smanjuje ionako već mali broj trakica za mjerenje šećera u krvi, sa 100 na 50 komada godišnje, što je 0,9 trakica tjedno”, upozorili su iz Saveza.

Komentari (3)
Pogledajte sve

paris ne meljite  uvijek je bilo neodgovornih, dijabetičar sam tipa 2, uvijek još do kupujem svojim novcem 50 trakica i lanceta, po 180,00kn, vodim redovno dnevnik mjerenja koji pokažem specijalisti za dijabetes. Zbog budaletina ne smiju svi stradati. Već su povećali trajanje aparatima, a da ne spominjem da u svakom paketu barem 5-10 trakica je neispravno. Da ima puno propisanih lijekova od strane specijalista kao recimo Neurobion koji košta 125,00kn kn, pakiranje ima 90 tableta a dnevno trebam 3 tablete popiti zbog slabokrvnosti. Većinu lijekova doplaćujem. Najbolje da nas bolesne od raka, dijabetesa kronične stave pred zid i strijeljaju. Da li ste razmislila tom gupom glavom da je netko to stavio u kutiju od preminule osobe? Da su nekom promijenili terapije tabletama pa ima i tableta. Osobno sam nakon promjene terapije za tumor, od koje mi nije zlo poklonila Zofran, skupi lijek koji je jedini djelovao i to odnjela svojoj liječnici, jer ona je najbolje znala kome treba. Sramite se.

Ovaj  puta  HZZO  je u pravu …Iako  ne znam   statistike  brojki potrošnje , znam

što se događa u  ljekarnama  , što se tiče OTPISA LIJEKOVA I MEDICINSKIH  PROIZVODA.

Kad pacijenti dođu BACITI  MEDICINSKI OTPAD  , lijekove i sl….u naše kante

možda niste znali –  mi navlačimo dvostruke rukavice –  i  prčkamo po tom otpadu- kako bismo razdvoji – karton-  tablete –  sirupe- i ostalo…

Sve  ima svoje kante za pospremanje i  uništava se pod ugovorom , sa ovlaštenim partnerom.

NA PRVOM MJESTU –  VEĆ GODINAMA   su  trakice , uređaji   i  ostala pomagala

za liječenje dijabetesa.   Hrpetine  neiskorištenih  uređaja, traka i sl…završava u smeću…..uređaji se mijenjaju besplatno – konkurencija prati jedne  i druge..

svi žele biti prvi na natječajima..bore se za šifre koje propisuju specijalisti..

a pacijenti ko pacijenti…jedanput-dva puta rade što trebaju….a onda kud koji i kako sami žele tako se ponašaju prema lancetama, trakicama..uređajima…

i svemu  oko toga šta prime  besplatno..!

 

Objava čeka odobrenje

New Report

Close