ZAMP kaznio Kineza jer je u svojem dućanu puštao glazbu s radija

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2019. u 10:05
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

U presudi stoji da su dana 27. listopada 2016. u ‘Kineskom dućanu PJ 2’ u Možđencu, Novi Marof, javno priopćavali autorska glazbena djela preko zvučnika.

Općinski sud u Varaždinu jučer je javno objavio nepravomoćnu presudu donesenu 10. siječnja 2019. u prekršajnom postupku protiv okrivljenika Crvene vatre d.o.o. i okrivljenika J.Z. (32) zbog prekršaja Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, povodom optužnog prijedloga Hrvatskog društva skladatelja ZAMP.

Kako piše Varaždinski.hr, sud im je izrekao novčane kazne – Crvena vatra d.o.o. mora platiti 2 tisuće kuna, a 32-godišnji kineski državljanin J.Z. tisuću kuna.

U presudi stoji da su dana 27. listopada 2016. u 'Kineskom dućanu PJ 2' u Možđencu, Novi Marof, javno priopćavali autorska glazbena djela preko zvučnika. Tako su omogućili korištenje glazbenih djela u javnosti. Prema tome, piše u presudi, oni ne posjeduju zakonom propisano odobrenje Hrvatskog društva skladatelja kao ovlaštene organizacije autora.

Prema navodu iz presude Općinskog suda, 32-godišnji Kinez objasnio je da je u Možđencu u dućanu prodavao odjeću i obuću te je bio uključen radio tijekom radnog vremena.

Komentirajte prvi

New Report

Close