Zamjenik gradonačelnika: Očekujte potpunu zabranu bankomata kojima se pristupa s javne površine

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2022. u 09:27
FOTO: Pixabay/Ilustracija

Zamjenik splitskog gradonačelnika Bojan Ivošević odlučio se krenuti u rješavanje pitanja prevelikog broja bankomata u staroj gradskoj jezgri.

‘Trenutno u staroj gradskoj jezgri postoji više od stotinu bankomata bez ugovora s Gradom Splitom, od čega više od 80% nema niti odobrenje konzervatora.

Nažalost kada je 2020. godine donesena odluka o bankomatima ‘slučajno’ je zaboravljeno propisati kazne za iste kada se postave bez ugovora i odobrenja konzervatora”, objavio je Ivošević.

Do nove Odluke o komunalnom redu jedino konzervatorska inspekcija može napraviti nešto po ovom pitanju, a u budućnosti očekujte potpunu zabranu bankomata kojima se pristupa s javne površine u staroj gradskoj jezgri’, istaknuo je Ivošević.

Dodao je da se u Marmontovoj ili na Voćnom trgu može vidjeti kako bi to trebalo izgledati u budućnosti. Ondje postoje bankomati 24/7 dostupni unutar poslovnih prostora.

Zbog navedene situacije gradonačelnik Ivica Puljak već je kontaktirao pročelnika splitskog Konzervatorskog odjela gosp. Bužančića s kojim je dogovorio konkretne korake za rješavanje ovog, a i brojnih drugih nagomilanih problema u staroj gradskoj jezgri’, poručio je dogradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close