Zamjenik gradonačelnika godinu dana volontirao kako bi osnovnoškolci mogli imati besplatne udžbenike

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2018. u 09:39
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Kaže da je Grad na njegovoj volonterskoj funkciji uštedio dovoljno.

Zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić od 14. lipnja zaposlenik je Grada Opatije. Na službenim stranicama Grada Opatije, Priskić je objavio priopćenje u kojem svojim sugrađanima pojašnjava da je njegovo predizborno obećanje bilo da će u prvoj godini mandata na mjestu zamjenika gradonačelnika biti volonter, piše Novi list.

– Sve u svrhu toga da bi Grad Opatija osnovnoškolcima mogao osigurati besplatne udžbenike. Kako je prošla prva godina mandata, ovim vas putem obavještavam da od 14. lipnja više neću biti volonter, već ću za svoj rad primati plaću, napisao je Emil Priskić koji na naše pitanje što ga je ponukalo na to da ipak profesionalizira svoju funkciju, još jednom napominje:

– Moje predizborno obećanje građanima bilo je da ću u prvoj godini mandata raditi kao volonter uz volontersku naknadu od 5.000 kuna, a sve zbog toga što sam htio da se razlika do plaće koja mi pripada po odluci Gradskog vijeća, iskoristi za financiranje besplatnih udžbenika svim osnovnoškolcima. Kako se ove godine ne kupuju svi udžbenici, nego će veliki dio udžbenika koje su koristili učenici u ovoj školskoj godini biti iskorišten za nove polaznike tih razreda sljedeće godine, nije više bilo potrebe za taj moj status. Iako sam znao da je posao zamjenika gradonačelnika vrlo odgovorna funkcija koja ne poznaje radno vrijeme, subote i nedjelje ili praznike, prvu godinu mandata sam odradio volonterski. Svoj posao radim po 12 sati dnevno te je došlo vrijeme da »profesionaliziram« posao koji obavljam, navodi zamjenik gradonačelnika.

Kaže da je Grad na njegovoj volonterskoj funkciji uštedio dovoljno. Da je ušteda i 1.000 kuna, smatra Priskić, već je puno.

– Slažete se sa mnom? Ali da, evo i konkretne brojke. Grad je mojim volontiranjem u prvoj godini uštedio nešto više od 180.000 kuna, kada koristimo izračune na osnovi bruto iznosa, pojašnjava Emil Priskić koji poručuje da je plaću koju će primati kao dogradonačelnik već definiralo Gradsko vijeće Grada Opatije i ona će iznositi u neto iznosu nešto više od 14.000 kuna s obzirom na porezne olakšice koje koristi na ime troje djece.

Komentirajte prvi

New Report

Close