FOTO: Žalac otkrila kome pripada luksuzni Mercedes koji stoji parkiran ispred njezine kuće

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2019. u 08:42
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Ministrica se jutros oglasila o luksuznom vozilu vrijednom 50.000 eura koji već duže vrijeme stoji parkiran ispred njezine kuće u Vinkovcima.

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU fondova Gabrijela Žalac rekla je kako je skupocjeni Mercedes koji je već nekoliko tjedana parkiran u dvorištu njezine kuće, a koji nije prijavljen u njezinoj imovinskoj kartici, auto njezinih roditelja.

– Auto je od mojih roditelja, ne razumijem zašto se digla tolika prašina – rekla je Žalac.

Na pitanje zašto je automobil parkiran kod nje odgovorila je da je njezin brat dovezao svoj auto kod mame pa se nema gdje parkirati. Dodala je da je auto rentan kroz ugovor o najmu, a na pitanje namjeravaju li ga njezini roditelji i kupiti odgovorila je da će ih morati pitati.

– Ja sam vam sve rekla – rekla je Žalac.

Vozilo je inače u vlasništvu tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent-a-car Josipa Stojanovića Jollyja, poduzetnika iz Šibenika. Novinari su je pitali i kakav je njezin odnos sa Stojanovićem.

Komentari (22)
Pogledajte sve


programe za povlačenje nepovratnih sredstava iz eu fondova piše i regulira upravo ministarstvo a eu samo odobrava te programe pa se tako i uvijeti za dobijanje tih novaca naštelevaju po podobnim strukturama isto kao npr. javni natječaji za kupovinu vozila koji zadovoljava samo jedan model koji ima samo jedan diler

zamislite sada kolike pare se tu vrte i da ministrici nitko nije "zahvalio", i te kako su joj zahvalili isto kako se zahvaljuju i svi oni koji posluju sa šumama, vodama, gradovima, županijama, bolnicama itd itd…jednostavno ti otvoreno kažu da im je "provizija" 10-50% tako da znaš koliko treba uračunati u kalkulaciju …

evo, nije trebalo dugo čekati za potvrdu korupcije naštelavanjem uvijeta natječaja podobnima za sredstva iz eu fondova

OTKRILA SAM TKO I KAKO U HRVATSKOJ LAŽIRA PRAVILA ZA DODJELU NOVCA IZ EU FONDOVA

Sović Brkičić tvrdi da je otkrila hrvatsku “kvaku 22”. Osim što je uvjerena da je na svom primjeru svjedočila pravom kriminalnom udruživanju na liniji birokrati u ministarstvima i agencijama-evaluatori-konzultanti,
Iz naše cjelokupne dokumentacije je evidentno da se naši projekti ocjenjuju po toj nakaradnoj, obrnutoj logici. I tako godinama. I nikome ništa!”, upozorava Sović Brkičić.

Ona zapravo smatra da se radi o “namjeri, planiranju i udruživanju u nenamjenskom raspodjeljivanju EU sredstava.” Jasno je, kaže, navedeno da sredstva neće biti raspodjeljivana prema preporukama Europske komisije, nego prema internima pravilima raspodjeljivanja i to na način da se sva sredstva i najveći intenzitet potpore usmjere na projekte s najnižim TRL, odnosno na nepostojeće projekte. Njih očito ne zanima što zahvaljujući njihovoj logici neće doći do onog što Europa želi potaknuti, do gospodarskog rasta i otvaranja novih radnih mjesta.
upustila se i u istraživanje sive zone, tog srednjeg sloja nevidljivih birokrata, službenika koji pripremaju natječaje i nerijetko su u prilici neki projekt pogurnuti,a neki i prikočiti:

“Za mene je to skupina kriminalaca, niže rangiranih birokrata koji već godinama kradu sredstva namijenjena istraživanju i razvoju”, kaže Sović Brkičić. Smatra da se radi o kapilarnoj korupciji, o sitno istkanoj golemoj koruptivnoj mreži koja raste u tom međuzemlju između ministarstava i svakovrsnih agencija i institucija tipa BICRO, Hamag-Bicro itd. “Znate li da ti birokrati, službenici, političare i dužnosnike nazivaju listopadno lišće?”, prisjeća se Ljiljana Sović Brkičić svojih osobnih razgovora s ekipom iz “međuzemlja”.[/url]




drug Plenković kao pasivni pušač, morao bi se rješavati ovakvih spodoba, jer bi mu se uskoro moglo dogoditi da ne može normalno disati, a to za anemičare nije nikako dobro, zašto prihvaća biti štit ovakvima, a znamo da sam nije pušač, ostaje za istražiti,

zvonkac,
u laži su kratke noge, a u ove i debele, znači
debelo laže
[/quote]

Zasto da se rjesava takvih ??? Zar ne vidis da on upravo skuplja takve !!! Ajde nadi jednog ministra da nema cijelo cudo malverzacija i kriminalnih radnji ….

@kvasac
bolje na IMT-a 539, lepše bi joj se šikal.

Zašto ne sjedne u Dajca, pa da vidiš,bila bi ko manekenka.

New Report

Close