Žalac najteže podnijela smjenu, Josip Đakić kiptio je od bijesa

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2019. u 09:54
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dramatično je bilo u HDZ-u, Gabrijela Žalac najteže je podnijela svoju smjenu s mjesta ministrice, a Josip Đakić kiptio je od bijesa zbog smjene ministra te potpredsjednika Vlade i HDZ-a Tomislava Tolušića, jedinog političkog kapitalca među troje smijenjenih ministara.

Smijenjena je i ministrica Nada Murganić, ali ona je najkorektnije prihvatila svoju smjenu poručivši da ostaje na raspolaganju i stranci i premijeru. Dramatizirao nije ni Tolušić, piše Večernji list.

Dok je premijer i šef HDZ-a Plenković užem Predsjedništvu priopćavao koji ministri odlaze iz Vlade, informacije su odmah curile članovima Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, koji su u HDZ-u čekali sjednicu, ali i novinarima. Đakić je bio ljut kada je čuo da odlazi i Tolušić. Vikao je da neće podržati Vesnu Bedeković za ministricu, također Virovitičanku. Brkić ga je morao smirivati, a onda su ga na razgovor primili Plenković i Jandroković. Od njih se vratio sav crven i zajapuren – prepričao je izvor Večernjeg lista iz Predsjedništva.

I Gabrijela Žalac na Predsjedništvu pokazala je da je nezadovoljna.

– Tvrdila je da je imala odlične rezultate u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, a da su joj priljepili lažne afere – rekao je sugovornik iz HDZ-a. Plenković joj je, piše Večernji list, na to odvratio da se ne treba tako osjećati jer je u političkoj utakmici nekad potrebno napraviti korak unazad kako bi se išlo naprijed dva.

Josipa Đakića, koji je zastupnik u Saboru, iz Večernjaka su upitali hoće li u petak u Saboru podržati izbor novih ministara. – A glasat ću za Bedeković kada će glasati i Tolušić, i ona je naša. Ali nije adekvatna zamjena za Tolušića, koji nije trebao biti smijenjen, niti je adekvatna zamjena za naše rezultate i naš trud u Virovitičko-podravskoj županiji. Plenković zasad može računati na moju podršku u Saboru, a poslije ćemo odlučiti ovisno kako će se razvijati situacija. Sada smo žalosni i nezadovoljni – rekao nam je Đakić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Svi oni bi trebali u galge!

ajde moj đakiću djeli lažne mirovine i stanove tvojima dosta si jada učinio

New Report

Close