Zakupljen dio tornja na Sljemenu za turističku djelatnost

Autor: Poslovni dnevnik , 26. ožujak 2023. u 22:00
Iz OiV-a kažu da su zakupca našli putem javnog natječaja/I. Šoban/PIXSELL

OiV toranj Sljeme izgrađen je 1976. godine.

Tvrtka-kćer Odašiljača i veza (OiV) OIV Towers Com potpisala je ugovor kojim daje u zakup poslovni prostor dijela tornja na Sljemenu na 15 godina, čime se ponovo otvara mogućnost obavljanja turističke djelatnosti u tom prostoru, a građanima i turistima pristup tornju s atraktivnim pogledom, izvijestili su iz OiV-a.

Napominjući kako zbog pravila u ugovoru trenutno ne mogu navesti tko je zakupac, niti koliko će iznositi zakupnina i kada će prostor biti otvoren, iz OiV-a kažu da su zakupca našli putem javnog natječaja i podsjećaju da su dugo težili da tom prostoru vrate komercijalnu ulogu.

Podsjećaju da je sljemenski toranj jedan od simbola Zagreba, zaštitni znak Medvednice i najviša točka iznad glavnoga hrvatskog grada, s čijeg se vidikovca pruža panoramski pogled zbog čega je atraktivan za publiku. OiV toranj Sljeme izgrađen je 1976. godine.

“Budući da je OiV pravna osoba od posebnog državnog interesa, čija je osnovna djelatnost prijenos i odašiljanje radijskih i televizijskih program, ideja je bila odvajanje neosnovne djelatnosti u posebno trgovačko društvo za veću poslovnu samostalnost”, poručio je predsjednik uprave OiV-a Mate Botica.

Komentirajte prvi

New Report

Close