Zakupci poznate istarske tržnice: ‘Da nema penzića, pitanje je za koga bismo radili’

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2024. u 09:03
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

“Zato sve još uvijek funkcionira. Da dignu cijene, mogli bi svi odmah zatvoriti”, konstatira jedan od njih, bez imalo sumnje u ono što govori.

Tržnica umire, govori onako usput i nastavlja sa svojim poslom djelatnica jednog ugostiteljskog objekta u centru grada. Jer, kako govoriti o centru, a ne dotaći se žile kucavice grada – pulske tržnice, piše Glas Istre.

“Da nema penzića pitanje je za koga bismo radili”, potiho govori jedan od posjetitelja na katu pulske tržnice.

“Ovdje sam svaki dan. Katastrofa je to što se događa. Prije, dok je to sve bilo pod jednom firmom, Tržnicom, još je nekako išlo. Sad kad je pet firmi ovdje, sve je lošije”, govori jedan od gostiju koji smatra da jako dobro poznaje prilike, budući da je već godinama stalni posjetitelj ovog pulskog mjesta.

“Najamnine nisu skupe, ali režije su problematične jer ih zakupci plaćaju kao zajedničke. Plaćamo hlađenje i grijanje koje mi ovdje nemamo. Tako je oduvijek”, otkrivaju neki od “boraca”, zakupci koji još uvijek odolijevaju svim promjenama.

“Samo penzioneri dolaze. Više nema ni pravila je li to subota ili neki drugi da”n, otkrivaju nam kada ih pitamo je li subota i dalje najudarniji dan kao što je to bilo nekada.

Ali penzioneri su i danas razlog da je na katu uvijek živo. Riječ je o klijenteli koja je vrlo zahvalna, stalna i disciplinirana. Kad se penzioner navikne na neko mjesto, ostaje mu lojalan bez ikakve dileme. Osim toga, ovo je mjesto njihova susreta, a zahvaljujući toj disciplini, kat tržnice opstaje. Međutim, povoljne cijene – “puno jeftinije”, kako diskretno došaptavaju gosti, zasigurno su jedan od važnijih razloga njihovog izbora mjesta.

“Zato sve još uvijek funkcionira. Da dignu cijene, mogli bi svi odmah zatvoriti”, konstatira jedan od njih, bez imalo sumnje u ono što govori.

Jer, praznih je prostora na katu osam ili devet, vele nam, a tako je i preko više od godine dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close