Zaključena sanacija Sberbank, na čelo Nove hrvatske banke dolazi Tadija Vrdoljak

Autor: Jadranka Dozan , 13. travanj 2022. u 17:35
FOTO: Press

Osim suglasnosti za predsjednika Uprave NHB-a koji na to mjesto dolazi iz Croatia banke, Savjet HNB-a dao odobrenja i za Borisa Bekavca i Ognjena Brakusa na funkcijama članova Uprave

Na današnjoj sjednici Savjeta HNB-a donesena je odluka kojom se okončava postupak sanacije nad Sberbankom d.d. Prijenosom dionica na Hrvatsku poštansku banku kao novog dioničara i imenovanjem sanacijske uprave provedene su sve sanacijske mjere potrebne da bi se likvidnosna situacija te banke stabilizirala i spriječio daljnji odljev depozita te su na taj način prestali postojati razlozi za nastavak postupka sanacije nad bankom, priopćili su iz središnje banke.

Sanacijska uprava (Paško Rakić i Ivan Knežević iz HNB-a te Boris Bekavac iz HPB-a) odradila je, dakle, odradila svoj posao u postupku sanacije, a Savjet HNB-a donio odluku o izdavanju suglasnosti novoj upravi banke u međuvremenu preimenovane u Novu hrvatsku banku (NHB).

Funkciju predsjednika u tročlanog Upravi preuzima Tadija Vrdoljak, koji na to mjesto dolazi s pozicije člana Uprave Croatia banke. Boris Bekavac, koji je u sanacijsku upravu bio povučen s mjesta izvršnog direktora Sektora za poslovanje s velikim poduzećima i javnim sektorom u HPB-u, ostaje u banci na mjestu člana Uprave. I treći član nove Uprave “regrutiran” je iz Poštanske banke – to je Ognjen Brakus, izvršni direktor Sektora strateških rizika i kontrole rizika .

Pored tih odobrenja za vodstvo Nove hrvatske banke, Savjet HNB-a izdao je suglasnost Nadzornom odboru Croatia banke da Katarina Stanić obavlja funkciju članice uprave te banke.

Komentirajte prvi

New Report

Close