Zagrepčanima je hladno, pitaju kad će grijanje, HEP ima odgovor

Autor: Poslovni.hr , 22. rujan 2022. u 10:03
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Veliki je problem i što oko 200 zgrada još nije uopće spremno za grijanje pa ih iz HEP Toplinarstva požuruju.

Zagrepčani koji se “griju na toplanu” požalili su se da im je u stanovima zadnjih dana jako hladno pa pitaju kad će “grijanje”.

Prema općim uvjetima za opskrbu toplinskom energijom, ogrjevna sezona započinje razdobljem spremnosti za grijanje, odnosno najranije od 15. rujna, a traje najkasnije do 15. svibnja naredne godine. Kada se kreće s grijanjem, odlučuje distributer toplinske energije kada se za to ostvare vremenski uvjeti. “HEP Toplinarstvo svakodnevno prati vanjske temperature zraka i dugoročnu prognozu Državnog hidrometeorološkog zavoda te će u skladu s istima donijeti odluku o početku uključivanja grijanja”, odgovorili su iz HEP Toplinarstva, donosi net.hr.

Rasplinuli su i mit da se grijanje pali kada je vanjska temperatura 12 stupnjeva Celzijusovih nekoliko dana zaredom. Kažu, to je pravilo prestalo važiti 2006. godine. Ako netko želi početi s grijanjem i prije službenog početka, navode da predstavnici suvlasnika trebaju HEP-Toplinarstvu uputiti pisani zahtjev za uključivanjem grijanja. Oni također upozoravaju na problem i to što u Zagrebu oko 200 zgrada još nije spremno za grijanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close