Zagrebu Zaba daje 250 milijuna kuna uz fiksnih 0,9% kamate

Autor: Poslovni dnevnik , 24. srpanj 2018. u 07:59
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Na Skupštini prošao kreditni aranžman za financiranje gradnje društvenih objekata i prometnica.

Ukupno 250 milijuna kuna na rok od pet godina uz redovnu fiksnu kamatnu stopu od 0,9 posto godišnje posudit će zagrebačke vlasti od Zabe kako bi financirale gradnju objekata društvene namjene i prometnu infrastrukturu.

Odobrenje za ovaj kreditni aranžman ala je jučer Zagrebačka Gradska uz 27 glasova za, 15 bilo protiv i tri suzdržana.Kreditom će se financirati izgradnja ustanova kulture u iznosu od 32,5 milijuna kuna, objekata predškolskih ustanova u iznosu od 6,8 milijuna kuna, školskih objekata u iznosu od 41 milijun kuna, objekata zdravstvenih ustanova u iznosu od 27,15 milijuna kuna, sportskih objekata u iznosu od 7,55 milijuna kuna, te objekata socijalne skrbi u iznosu od 15 milijuna kuna.

Novac bi trebao biti iskorišten i za gradnju nerazvrstanih cesta u iznosu od 40 milijuna kuna, te Žičaru Sljeme kojoj je namijenjeno  80 milijuna kuna. 

Gradski su zastupnici jučer dali zeleno svjetlo i za sklapanje ugovora o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojim se planira nabaviti 64.400 spremnika za papir, plastiku, biootpad i tekstil, i to za 76 milijuna kuna.

Od tog će iznosa 85 posto osigurati Europska unija, a 15 posto Grad Zagreb što je oko 12 milijuna kuna, s PDV-om. Taj će se iznos osigurati u proračunu Grada Zagreba za 2019., kada se i očekuje obveza plaćanja. Namjera je ostvariti povećanje stope odvojenog prikupljanja komunalnog otpada za 4% u odnosu na 2016. godinu. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Evo, što se desi kad Bandić pokaže svoj…..k u..c…!

Troši nemilice. Kredite će ionako vračati netko iza njega. Šta ga briga.

sad će to obečanovićevi kumovi razdijeliti

New Report

Close