Zagrebom se širi neugodan miris, građani prijavljuju mučninu i glavobolju? Policija na terenu

Autor: Poslovni.hr , 02. veljača 2024. u 12:08
Foto: Luka stanzl/PIXSELL

Na teren su izašli i inspektori Državnog inspektorata, koji na području Srebrnjaka pokušavaju utvrditi točan uzrok mirisa.

Na području Zagreba širi se neugodan miris, zbog čega su kod nekih građana navodno zabilježene mučnine i glavobolje. Večernji list kontaktirao je zagrebačku policiju, koja je potvrdila da su imali jednu takvu dojavu i da su o svemu obaviještene nadležne institucije.

Ranije je Dnevnik.hr pisao da se neugodan miri širi na području MaksimiraPetrove i Horvatovca u Zagrebu. Iz policije su im potvrdili da su službenici na terenu i da je prostor osiguran te da se provode mjere kako bi se utvrdile okolnosti.

Na teren su izašli i inspektori Državnog inspektorata, koji na području Srebrnjaka pokušavaju utvrditi točan uzrok.

Podsjetimo jučer je na četiri postaje u Zagrebu izmjerena je vrlo visoka koncentracija štetnih PM čestica pa se građanima savjetuje što manje boraviti na otvorenom.

Mjerne postaje na Mirogojskoj, Miramarskoj i Sarajevskoj cesti te na Jarunu očitavaju vrlo visoku razinu čestica PM2.5 i PM10. Nije to ništa neobično za ovo doba godine, ali nije u svim dijelovima isto, rekla je za Radio Sljeme predstojnica Zavoda za higijenu okoliša Instituta za medicinska istraživanja Gordana Pehnec.

Komentirajte prvi

New Report

Close