Zagrebački umirovljenik kažnjen s 900 kuna jer je 4 sata ranije izašao iz samoizolacije

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2022. u 15:05
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Na upit svog branitelja je li mu na granici prilikom ulaska u zemlju rečeno koliko dana traje mjera i od kojeg dana se ista počinje računati, pojasnio je da mu je rečeno samo da mora biti 10 dana u samoizolaciji.

Kad se pojavio u zgradi upravnih poslova u Petrinjskoj ulici kako bi izvadio putovnicu, 63-godišnji zagrebački umirovljenik nije ni pomislio da je uranio s izlaskom iz samoizolacije – i to čak točno četiri sata i 11 minuta.

Bilo je to dovoljno da mu 19. ožujka 2021. u 9.15 sati, nakon uvida u platformu za provjeru covida-19 u policiji priopće da je u prekršaju što se tiče Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Na policijski ispisan prekršajni nalog umirovljenik je podnio prigovor pa je isti stavljen izvan snage te je borbu nastavio pred prekršajnom sutkinjom koja ga je nepravomoćno proglasila krivim i kaznila sa 600 kuna, a mora nadoknaditi i 300 kuna sudskih troškova, piše Jutarnji list.

“Ne priznajem prekršaj”

“Ne smatram se krivim. Ne priznajem prekršaj za koji me se tereti. Točno je da sam 19. ožujka 2021. u 9.15 pristupio u prostorije policije, direktno na šalter, kako bih predao zahtjev za izdavanje putovnice. I tad mi je policajac rekao da sam uranio nekoliko sati. Pitao sam ga što to znači pa mi je kazao da je, prema odluci ministra, na snazi još uvijek mjera samoizolacije s obzirom da sam u Hrvatsku preko Bregane ušao 9. ožujka u 13.26 sati. Morao sam po toj odluci provesti deset dana karantene. Smatrao sam da je tog 19. ožujka, nakon deset dana, mjera istekla.

Ja ne razumijem propise i jednostavno nisam dobro shvatio kad točno mi ta mjera ističe. Sigurno ne bih došao u policiju da sam mislio da je mjera još na snazi” branio se umirovljenik u sudnici.

Na upit svog branitelja je li mu na granici prilikom ulaska u zemlju rečeno koliko dana traje mjera i od kojeg dana se ista počinje računati, pojasnio je da mu je rečeno samo da mora biti 10 dana u samoizolaciji.

“Molim sud, ukoliko smatra da sam kriv, da se uzme u obzir da doista nisam razumio do kad mi točno u minutu mjera traje. Ujedno molim i izricanje što manje kazne jer imam malu mirovinu i nikad nisam bio kažnjavan. Cijeli ovaj postupak na mene je djelovao da u budućnosti više pazim na svoja postupanja. Doista mi je žao što je do ovoga svega došlo”, zaključio je umirovljenik.

Komentirajte prvi

New Report

Close