Zagrebački most kreće u sanaciju: Pripremite se na gužve idućih šest mjeseci

Autor: Bruno Lipej , 01. ožujak 2024. u 14:47
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Plan Grada je u narednom periodu obnoviti sve savske mostove.

Sanacijski radovi na Jadranskom mostu počet će 4. ožujka, zbog čega će šest mjeseci biti otežano prometovanje mostom, izvijestilo je u petak Grad Zagreb.

Na Jadranskom mostu sanirat će se prijelazne naprave te izvoditi radovi izvanrednog održavanja. Prva faza radova trajat će šest mjeseci te će za to vrijeme na mostu biti otežan promet, čija posebna regulacija počinje već sutra, precizirala je gradska uprava.

Za vrijeme izvođenja radova, za promet će biti zatvoren istočni kolnik mosta, a sav promet odvijat će se dvosmjerno po zapadnom kolniku, u dva prometna traka za svaki smjer. 

U zoni radova na Jadranskom mostu bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista, koji će biti preusmjereni preko starog Savskog mosta. Također, prometovanje teretnih vozila privremeno će biti zabranjeno, kao i izlaz vozila iz smjera Riječke ulice prema Jadranskom mostu.

“Od kada smo preuzeli upravljanje Gradom uložili smo preko 26 milijuna eura u obnovu mostova preko Save, od čega je 11 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije“, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević, napomenuvši kako je do 2021. u obnovu savskih mostova uloženo tek 8 milijuna eura.

Plan Grada je u narednom periodu obnoviti sve savske mostove.

“To je nužno kako bismo imali mostove otporne za moguće potrese. Novi Zagreb ne smije biti odsječen u slučaju razornog potresa”, objasnio je gradonačelnik Tomašević.

Rekonstrukcija Jadranskog mosta, počela je još u srpnju 2022 godine.

Od tada, više od godinu i pol dana, ni tramvaji ne voze tim mostom koji je jedna od najprometnijih spojnica s s Novim Zagrebom. Predviđa se da će se na tračnice vratiti tek u drugoj polovini ove godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close