Zagrebački inovacijski centar (Zicer) 
otvorio prijave za Startup Factory

Autor: Lucija Špiljak , 03. kolovoz 2020. u 21:59
Za korisnike Zicera na raspolaganju je 6 suvremeno opremljenih laboratorija

Osim novčanih sredstava, program osigurava 
edukacijsku, mentorsku, promocijsku i infrastrukturnu podršku.

Zagrebački inovacijski centar (Zicer) otvorio je prijave za Startup Factory, predakceleracijski program namijenjen inovativnim razvojnim timovima i tehnološkim startupovima, kako bi razvili svoje proizvode, usavršili i zatim plasirali na tržište. Za petu generaciju najboljih timova Grad Zagreb putem Zicera ove godine osigurava bespovratnu financijsku potporu iz fonda ukupne novčane vrijednosti do 550.000 kuna. Osim novčanih sredstava, program timovima i startupovima osigurava edukacijsku, mentorsku, promocijsku i infrastrukturnu podršku.

“Rezultati znanstvenog rada koji su stvoreni na sveučilištima i u istraživačkim organizacijama imaju jak tržišni potencijal. Bitno ih je prepoznati i podržati. Kada se komercijaliziraju, postaju dostupni i time posredno i neposredno unapređuju živote. Proboj na tržište znanstvenom projektu osiguravaju održivost i povećavaju potencijal za novi rast.

550 tisuća

kuna ukupna je novčana vrijednost fonda koju je ove godina grad Zagreb osigurao za bespovratna 
sredstva u sklopu 
Startup Factorya

Pozivam akademsku zajednicu da se i ove godine uključi u Startup Factory. Zajedničkim znanjima možemo pokrenuti tržište”, poručio je Frane Šesnić, direktor Zicera. Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić navela je kako je kroz program dosad prošlo 57 timova, od čega su 22 ostvarila za razvoj više od tri milijuna kuna. Kvalitetu programa potvrđuju i pobjednici lanjskog Startup Factoryja, među kojima je Filip Hercig, osnivač i član Uprave startupa Mundus Technologies, koji je istaknuo da bi bez Zicerovih mentora i financijske podrške Grada Zagreba put njegova startupa bio duži, sporiji i teži. Prijave traju do 20. rujna putem internetske stranice startupfactory.zicer.hr, a mogu se prijaviti timovi i startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju 2-7 članova komplementarnih znanja. Pobjednici programa bit će izabrani početkom prosinca na međunarodnoj startup konferenciji Zagreb Connect.

Komentirajte prvi

New Report

Close