Zagrebački holding izdaje 500 milijuna kuna obveznica

Autor: Poslovni.hr/H , 20. lipanj 2017. u 13:43
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zagrebački holding izvijestio je u utorak kako početkom srpnja namjerava izdati drugu tranšu obveznica ukupnog nominalnog iznosa do 500 milijuna kuna, čime će finacirati otplatu obveznica izdanih prije deset godina, a koje dospijevaju 10. srpnja.

Kako stoji u obavijesti Zagrebačkog holdinga, druga tranša obveznica, čije se izdanje očekuje 3. srpnja ove godine, će zajedno s obveznicama izdanima u srpnju 2016. godine u iznosu od 1,8 milijardi kuna, činiti jedinstveno integralno izdanje ukupnog nominalnog iznosa do 2,3 milijarde kuna s fiksnom godišnjom kamatnom stopom od 3,875 posto, s datumom dospijeća 15. srpnja 2023. godine.

Isplata svih iznosa koji proizlaze iz tih obveznica, neovisno o tranši u kojoj su izdane, osigurana je bezuvjetnim i neopozivim jamstvom Grada Zagreba, ističe se.

Prinos do dospijeća i cijena druge tranše obveznica bit će određeni prilikom određivanja konačnih uvjeta izdanja druge tranše. Cijena izdanja druge tranše obveznica uvećava se za stečene kamate, računajući od, i uključujući, 15. srpnja 2016. godine do, ali ne uključujući, dana izdanja druge tranše.

Neto prihod od izdanja druge tranše obveznica Zagrebački holding će koristiti za otplatu po dospijeću postojećih obveznica izdanih 2007. godine, 153,7 milijuna eura s 5,5 posto godišnje kamate, s dospijećem 10. srpnja ove godine.

Eventualni preostali iznosi nakon zatvaranja obveza iz postojećih obveznica će se iskoristiti za financiranje kapitalnih projekata, navode iz Zagrebačkog holdinga.

Obveznice koje će biti izdane u drugoj tranši bit će javno ponuđene na domaćem tržištu kapitala, a nakon izdanja Holding ih namjerava uvrstiti na Službeno tržište Zagrebačke burze.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Izdaju nove obveznice da podmire stare obveznice… fantastično poslovanje…
A novci iz prve tranše su utrošeni za…?

New Report

Close