Zagrebačka županija i ove godine očekuje nastavak turističkih porasta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. ožujak 2014. u 16:08
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Turistička zajednica Zagrebačke županije (TZZŽ) ove godine očekuje nastavak pozitivnih trendova u turističkim dolascima i noćenjima kojih je lani bilo 19 odnosno 11 posto više nego u 2012.

Turistička zajednica Zagrebačke županije (TZZŽ) ove godine očekuje nastavak pozitivnih trendova u turističkim dolascima i noćenjima kojih je lani bilo 19 odnosno 11 posto više nego u 2012., tim više što se otvaraju nova daleka tržišta poput Koreje, Brazila i drugih s kojih kao i u cijelu Hrvatsku dolazi sve više turista.

Kazala je to za Hinu direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić prilikom današnjeg otvaranja manifestacije "Turistička ponuda Zagrebačke županije" koja se do 23. ožujka održava na zagrebačkom središnjem Trgu bana Jelačića.

Manifestacija je u organizaciji TZZŽ-a i Zagrebačke županije okupila više od 20 izlagača iz te županije koji se bave turizmom, ali i ugostitelje, predstavnike vinskih cesta, proizvođače tradicijskih prehrambenih i drugih proizvoda, kulturne ustanove i druge.

Za sve njih, kako ističe Rašperić, Zagreb je izrazito važno tržište na kojem plasiraju svoje proizvode i usluge, ali i jer im odatle i dolazi najviše i domaćih i stranih turista, posebno onih koji dođu u Zagreb pa žele vidjeti i zagrebačku okolicu, a takvih je sve više.

Stoga su se odlučili dodatno promovirati u sklopu ove manifestacije u Zagrebu, nešto za sebe zaraditi prodajom proizvoda, ali na neki način i darivati Zagrepčane i njihove goste pa će se u sklopu manifestacije održavati malo natjecanje u kuhanju fiš paprikaša i srnećeg gulaša koje će besplatno dijeliti.

Rašperić napominje da je Zagreb važan za Zagrebačku županiju jer se njegov turistički fizički promet (dolasci, noćenja) već godinama 'prelijeva' i na tu županiju, posebno s brojnim domaćim, pa i stranim izletnicima.

U turističkoj strukturi Zagrebačke županije s udjelom od 60 posto prevladavaju domaći turisti, ostalo su stranci čiji udjel raste svake godine čemu, po riječima Rašperić, pridonose i brojne manifestacije te druga događanja.

Otvaranju te manifestacije u šatoru na Trgu bana Jelačića prisustvovao je i zagrebački župan Stjepan Kožić naglasiši zadovoljstvo lanjskim turističkim porastima, ali i sve većim brojem aktivnosti u županiji za razvoj turizma.

Tome pridonosi i županija svake godine s određenim proračunskim iznosima, pa će tako i ove godine s predviđenih oko 3,6 milijuna kuna poduprijeti različite turističke projekte, istaknuo je Kožić.

Komentirajte prvi

New Report

Close