Zagrebačka žičara nije niti završena, a već su joj potrebni popravci

Autor: Poslovni.hr , 28. prosinac 2020. u 09:22
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Zbog dodatnih radova taj bi projekt, čiji su troškovi stalno rasli te dosegnuli iznos od 710 milijuna kuna bez PDV-a, mogao ispasti još skuplji.

Sljemenska žičara, po svemu sudeći, neće početi s vožnjom 3. siječnja kao što je to najavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić – objavila su 24sata, dodajući da su žičari, iako je tek završena, već potrebni i popravci. Naime, do problema je došlo zbog dokumentacije i svih potrebnih dozvola za žičaru, piše Jutarnji list.

Da bi se dobila uporabna dozvola, potrebno je obaviti tehnički pregled, a nakon dozvole još je potreban i certifikat koji treba izdati resorno Ministarstvo prometa. S obzirom na blagdane, teško je očekivati da bi do 3. siječnja, kad se održava i prva utrka Ski kupa na Sljemenu, moglo sve biti gotovo.

Osim toga, kako navode 24 sata, čak i kad dozvole budu izdane, morat će se nastaviti s radovima jer treba obaviti popravke, odnosno, ojačati čeličnu konstrukciju krova gornje postaje na samom Sljemenu. Zbog dodatnih radova taj bi projekt, čiji su troškovi stalno rasli te dosegnuli iznos od 710 milijuna kuna bez PDV-a, mogao ispasti još skuplji.

Inače, Jutarnji list doznaje da je 19. prosinca održan sastanak zatvorenog tipa, na kojem je Bandić inzistirao da se sve završi do roka.

Komentirajte prvi

New Report

Close